RAPORTTI: RP väänsi tärkeän voiton

Ruutupaidat kohtasi sunnuntaina Kauppiksella Riemun ja ottelusta muodostui varsinainen trilleri.

Ottelu oli alusta lähtien kotijoukkueen komennossa, mutta huono viimeistely ja Juuso Kevarin punainen kortti tekivät ottelusta kovan väännön. Ruutupaidat oli 16 minuutin kohdalla 1-0 johdossa Mustafa Makin maalilla, mutta Riemu tuli tasoihin Kevarin punaisesta seuranneesta vaparista. Tolppien väliin astellut Aapo Autio ei ehtinyt olla maalissa sekuntiakaan, kun hän joutui jo kaivelemaan pallon verkosta. Tasoituksen jälkeen RP ei kuitenkaan masentunut, vaan otti pelin hallinnan itselleen. Juuri ennen taukoa Nicolas Tuisku tykitti komean seinän päätteeksi pallon alakulmaan ja Ruutupaidat taukojohtoon.

Toisella puoliajalla RP otti nopeasti j0 4-1 johdon Ilari Antilan ja Pekka Liukkosen maaleilla. Peli näytti jo ratkenneen, mutta pian Riemu oli taas jo maalin päässä. 28 minuutin kohdalla Matias Träskbäck harhautteli upeasti laidalla ja laukoi vasurillaan RP:n uudelleen kahden maalin johtoon, mutta Riemu kavensi jälleen pikaisesti. Ottelun voittomaali nähtiin lopulta vasta 37 minuutilla, kun Miika Niemi viimeisteli hienosti 10 metrin rankkarista. Riemu kavensi vielä ylivoimapelillä, mutta RP teki vielä kaksi. Ensin Maki viimeisteli päivän ylivoimaisesti komeimman maalin tykittämällä Aution pitkän heiton jälkeen kulman tuntumasta. Lopussa Tuisku vielä puttasi pallon tyhjiin tuomareiden jätettyä Nicolaksen käsivirheen viheltämättä.

Ruutupaidoille voitto oli äärimmäisen tärkeä, sillä kolme pistettä piti joukkueen hyvin mukana playofftaistelussa. Joukkue ei hetkahtanut maalivahdin punaisesta eikä karmeasta tuomarityöskentelystä vaan viimeisteli hienot 8 maalia ja otti hienon voiton. Katsojilla ei varmasti tullut tylsä tässä tapahtumarikkaassa ottelussa! Ruutupaitojen parhaat olivat Mustafa Maki ja Pekka Liukkonen. Maaliin pestattu kenttäpelaaja Autio päästi muutaman helpohkon maalin, mutta paikkasi ne taitavalla pelinavaamisella ja  kahdella syöttöpisteellä.

Ruutupaitojen kotiputki jatkuu ensi lauantaina, kun PJK Tampereelta saapuu vieraaksi.