RAPORTTI: Ruutupaidat suli lopussa

Ruutupaidat menetti lauantain tärkeässä ottelussa kaksi kertaa kahden maalin johdon ja PJK vei lopulta voiton jatkoajan jälkeen lukemin 4-5 ja. (4-4, 2-2).

Ottelun alku oli kotijoukkueen hallintaan ja jo 5 minuutin pelin jälkeen Ruutupaidat oli 2-0 johdossa. Ensin Mustafa Maki tykitti hienon tempokuljetuksen päätteeksi pallon verkon perukoille ja vain hetkeä myöhemmin Miika Niemen ulkosyrjäsyöttö livahti maaliin PJK:n maalivahdin virhearvioinnin seurauksena. Tässä vaiheessa näytti, että RP laskettelisi helppoon voittoon, mutta PJK oli eri mieltä asiasta. Aikalisä auttoi vieraita tällä kertaa asiassa, sillä sen jälkeen ottelun hallinta siirtyi hiljalleen vieraille. 2-1 kavennus nähtiin 9. minuutilla, kun Antti-Petteri Mäkinen laukoi hienon kärkkärin riman kautta sisään. Tasoihin vieraat tulivat hieman ennen taukoa, kun Miikka Mörö pääsi puttaamaan pallon maaliin Antti Ala-Myllymäen hienon esityön jälkeen. 

Toinen puoliajan alku oli tasaista pelailua, mutta 25 minuutin kohdalle osui Ruutupaitojen tehominuutti. Ensin Lauri Karri viimeisteli Aapo Aution esityöstä ja vain hetkeä myöhemmin Autio laukoi kulman maaliin JC Westermarkin syötöstä. Ruutupaidat oli näin ollen jälleen kahden maalin johdossa ja voitto näytti todennäköiseltä. PJK tuli kuitenkin takaisin peliin 5 minuuttia ennen loppua, kun Ala-Myllymäki laukoi kulman sisään harmittavan pienestä kulmasta. RP:n päivä synkkeni lopulta vain 30 sekuntia ennen loppua, kun Toni Järvinen toi PJK:n tasoihin ujuttamalla pallon lihamuurin läpi. Jatkoajalla vieraat olivat paremmalla energialla ja vain hetken pelailun jälkeen PJK oli johdossa, kun Mörö ampui toisen maalinsa. Ruutupaidat haki vielä tasoitusta lentävällä maalivahdilla, mutta se ei tuottanut hyviä maalipaikkoja.

Tappio oli Ruutupaidoille todella kirvelevä, sillä vastassa oli yksi kauden päävastuksista. Kahden maalin johdon menettäminen korpeaa myös aina valtavasti. Joukkue olisi voinut naulata voiton 4-2 tilanteessa, sillä muutamat huippupaikat jäi viimeistelemättä. Ensi viikonloppuna RP matkustaa Jyväskylään KaDyn vieraaksi. Tahmeasti kauden ensimmäisen puoliskon pelannut KaDy vahvistui viime viikonloppuna Italiasta palanneella Jukka Kytölällä, joten vastassa on kova joukkue. Ottelu alkaa klo 17.30 ja se on nähtävissä futsal-liiga.tv:ssä.