RAPORTTI: Kova taistelu ei riittänyt

Ruutupaidat hävisi lauantaina Jyväskylässä jännäriksi muodostuneen ottelun lukemin 3-2 (2-0).

Ottelun alku oli KaDyn, sillä kotijoukkueen korkea prässi aiheutti Ruutupaitojen pelinavaamisessa ongelmia. Jo reilun minuutin pelin jälkeen taululla oli lukemat 1-0, kun Jani Korpela yllätti Rasmus Hakalan tulisella kärkkärillään. Maalin jälkeen Hakala joutui ottamaan muutamia tärkeitä koppeja pitääkseen RP:n pelissä mukana. Hiljalleen ottelu kuitenkin tasoittui ja Ruutupaidat sai myös paikkoja erityisesti vastahyökkäyksistä ja erikoistilanteista. Lauri Karri ja Aapo Autio pääsivät todellisille huippupaikoille, mutta molempien ruuti oli tällä kertaa märkää. Kun RP ei osunut, niin KaDy rokotti Sergei Korsunovin tarkan vasurin muodossa. Ruutupaidat pääsi vielä ennen taukoa yrittämään maalia 10 metrin rankkarista, mutta Matias Träskbäck ei onnistunut yrityksessään. Puoliajalle näin ollen kotijoukkueen 2-0 johdossa.

Toiselle puoliajalle tuli sisuuntunut RP ja peli tasoittui. KaDy piti edelleen enemmän palloa, mutta se ei päässyt enää vaarallisille maalipaikoille. Ruutupaidat sen sijaan käytti erikoistilanteensa hyväkseen. Ensiksi Ludwig Siegfrids tykitti varmasti 6 metrin rankun sisään ja kuusi minuuttia myöhemmin Träskbäck laukoi vaparin tulisesti verkon perukoille. Kellossa oli tässä vaiheessa 33 minuuttia ja peli siis tasan. Ottelun ratkaisi lopulta RP:ta monesti aikaisemmin rankaissut Korsunov. Toisen puoliajan virhevaikeudet kostautuivat ja KaDy pääsi 10 metrin pisteelle. Korsunov oli itse varmuus ja ampui pallon kovaa maalin kattoon. Ruutupaidat sai sekavan reikäpaitapelin aikana vielä kaksi huippupaikkaa, mutta Lauri Karri ei saanut laukauksia aikaiseksi. Viimeinen paikka siunaantui vielä pelin viimeisellä sekunnilla, mutta harmillisesti Karrin haltuunottto karkasi ja summeri päätti pelin KaDyn voittoon.

KaDyn voittoa ei voi pitää vääryytenä, mutta RP olisi hyvinkin voinut ottaa Jyväskylästä pisteitä mukaan. Miehekästä esitystä ei tällä kertaa kuitenkaan palkittu ja Ruutupaidat joutui matkaamaan kotiin tyhjin taskuin. Ruutupaitojen parhaana palkittiin Ludwig Siegfrids. Mainitsemisen arvoisen esityksen esitti myös liigadebytantti Bekir Kadic, joka pysyi hienosti mukana kovatempoisessa ottelussa. Myös maalilla pelannut Rasmus Hakala otti monta erinomaista torjuntaa.

Ruutupaidat siirtyy nyt joulutauolle. Pelit jatkuvat loppiaisen jälkeen 7.1, kun RP matkaa Ouluun Tervareiden vieraaksi. Hyvää joulua kaikille Ruutupaitojen kannattajille ja myös koko Suomen futsalväelle!