RAPORTTI: Kahden voiton viikonloppu!

Ruutupaitojen viikonloppu sujui mallikkaasti, sillä joukkue väänsi voitot sekä lauantain liigaottelusta että sunnuntain cupväännöstä.

Sunnuntain vierasottelun alla oli pieniä joulutauon tuomia vaikeuksia, kun RP:n pelaajat olivat unohdelleet kenkiä ja pelipaitoja kotiin. Ongelmista selvittiin pikapysähdyksellä urheilukaupassa sekä Tervareiden joustaessa ja suostuessa pelamaan kakkospaidoillaan. Kiitos Tervareille avusta!

Itse ottelu lähti sähläyksistä huolimatta hienosti käyntiin, sillä RP hallitsi ensimmäistä puoliaikaa hienokseltaan. Tämä näkyi myös tulostaululla, kun 20 minuutin jälkeen taululla komeili RP:n 0-3 vierasjohto. Maaleista vastasivat Lugwig Siegfrids, Aapo Autio sekä Lauri Karri. Etenkin Ludden ensimmäinen maali oli todella komeaa katseltavaa, sillä mies paukautti pallon noin 10 metristä aivan maalin oikeaan yläkulmaan.

Toiselle puoliajalle RP lähti ratkaisemaan peliä nopeilla maaleilla, mutta neljää tolppalaukausta lähemmäs ei päästy. Sen sijaan Tervarit hiipi kuin varkain yhden maalin päähän, kun Iiro Vandell tykitti upeasti looppikulman sisään ja Evi Matell rankaisi tolpan jälkeisestä vastahyökkäyksestä. Noin 5 minuuttia ennen loppua kotijoukkue alkoi hakemaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla, mutta RP pysyi rauhallisena ja tappoi alivoiman varmasti. Tervarit ei saanut ylivoiman aikana aikaan kuin muutaman laukauksen ja nekin melko vaarattomilta paikoilta. Näin ollen RP pääsi juhlimaan playoffhaaveiden kannalta äärimmäisen tärkeää voittoa.

Sunnuntai-illan myöhäisessä cupkamppailussa vastaan asettui Ykkösessä pelaava Lohikosken Pallokerho. LPK pääsi otteluun tuoreilla jaloilla, sillä sen lauantaiksi kaavailtu kotiottelu peruuntui vastustaja MuSa Futsalin jouduttua matkalla onnettomuuteen. Toivottavasti joukkue on kunnossa. Itse ottelussa LPK pääsi yllättämään Ruutupaidat todella aggressiivisella prässillään ja ennakkoluulottomalla hyökkäyspelillään. Vain 5 minuutin pelin jälkeen taululla oli 0-2 lukemat ja RP oli pinteessä. Pelastukseksi nousi lauantain ottelun huilannut Pekka Liukkonen, joka toi Ruutupaidat peliin mukaan sivurajakuvion päätteeksi. Puoliajan edetessä RP sai ottelua hallintaansa ja summerin soidessa taululla oli 4-2 lukemat. Maaleista vastasi Miika Niemi kahteen kertaan ja Liukkonen uudelleen erikoistilanteesta, kun tällä kertaa kulmakuvio päättyi Peksin komeaan tykkiin.

Toisen puoliajan alussa RP siirtyi jo 6-2 johtoon Lauri Karrin kahdella maalilla ja ottelu tuntui ratkenneen. LPK väänsi itsensä kuitenkin vielä peliin kaventamalla tilanteeksi 6-4. Lopussa joukkue haki tasoitusta reikäpaidalla, mutta maaleja ei syntynyt Rasmus Hakalan hienojen torjuntojen ansiosta. Liukkonen kävi täydentämässä vielä hattutemppunsa, joten loppulukemuksi kirjattiin Ruutupaitojen 7-4 (4-2) voitto. LPK antoi ottelussa RP:lle todella hyvän vastuksen eikä kotijoukkueen voitto ollut missään nimessä selvä. LPK:n otteet osoittivat Ykkösen tason nousseen, sillä joukkue on sarjataulukossa alemmassa keskikastissa.

Ruutupaidat etenee voitolla Futsal Cupin kahdeksan parhaan joukkoon, jossa vastaan asettuu Ilves FS/Loiske -ottelun voittaja. Pelipäivä sovitaan myöhemmin.