RAPORTTI: Maalinteossa ongelmia

Ruutupaidat koki viikonloppuna kaksi tappiota, kun sekä lauantain cup-puolivälierä että sunnuntain liigaottelu päättyivät kotijoukkueen tappioon.

Lauantain cup-ottelu Ilvestä vastaan eteni pitkälle toiselle jaksolle Ruutupaitojen johdossa. Ludwig Siegfridsin 13. minuutilla tekemä johtomaali riitti aina ottelun 31. minuutille saakka, mutta sitten Ilves tuli tasoihin ja lopulta ohi. Tasoitus lähti liikkeelle keskialueen menetyksestä, jonka Ilves käänsi nopeasti 2 vs 1 hyökkäykseksi. Vieraat pelasivat tilanteen tyylillä ja lopulta ulkomaanammattilainen Rafael Giorgio pääsi puttamaan pallon tyjään maaliin. Johtoon vieraat siirtyivät neljä minuuttia ennen loppua tyylikkään kulmakuvion päätteeksi. Joukkueen kapteeni Juha-Pekka Torvinen tuli RP:n puolustuskuvion sisään ja jatkoi pallon jalkapohjallaan hyvällä ajoituksella hänen takaa juosseen Timor Inapshban jalkaan, joka pääsi kasvokkain maalivahti Rasmus Hakalan kanssa. Rassella ei ollut tilanteessa sanomista ja vieraat siirtyivät harmilliseen 1-2 johtoon. Ruutupaidat otti maalin jälkeen samantien aikalisän ja siirtyi hakemaan tasoitusta reikäpaidalla. Hyviä vetoja saatiin aikaiseksi monta, mutta hyvän ottelun pelannut Ilveksen maalivahti Leo Rantanen torjui yritykset. Lopulta sama kaveri katkaisi RP:n kirin laukomalla pallon tyhjään nuottaan. Näin ollen Ilves eteni cupissa neljän parhaan joukkoon.

Sunnuntaina Ruutupaidat sai vastaansa sarjakakkonen Leijona Futsalin Akaalta. RP aloitti ottelun vahvasti ja paikkoja luotiin paljon. Maalipuita lähemmäksi kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt. Ruutupaitojen hallinta päättyi 8. minuutilla, kun maalipörssiä johtava Jussi Nyström näytti, miten pallo laitetaan maaliin. Kova laukaus kaukaa aivan maalin yläkulmaan ja taululla 0-1. Maalin jälkeen vieraat ottivat pelin haltuunsa ja näyttivät viimeistelyn taitoa laittamalla pallon sisään käytännössä jokaisesta maalipaikastaan. RP onnistui tässä välissä myös yhdesti, kun Aapo Autio törkkäsi riparin sisään. Puoliajalla tilanne oli kuitenkin lohduton 1-5. Toisella puoliajalla Ruutupaidat lähti hakemaan kavennusta rohkealla prässillä, mutta vain minuutin pelin jälkeen vieraat löivät naulan arkkuun tekemällä 1-6 lukemat. Tämän jälkeen pelin tempo hiipui, kun vieraat pytkivät tappamaan peliä. RP pääsi kyllä paikoille ja teki myös kaksi maalia Miika Niemen ja Elbasan Kabashin johdolla, mutta viimeistely oli edelleen heikkoa. Summerin soidessa taululla oli lukemat 3-7, joten ottelu päättyi Leijonan ansaittuun voittoon.

Ruutupaitojen ongelma viikonlopun molemmissa otteluissa oli maalien viimeistely. Paikkoja luodaan melko hyvin, mutta usein laukaukset lähtevät melko huonoista paikoista. Laadukkaita maalipaikkoja pitää siis pystyä luomaan enemmän. Joukkue on tehnyt liigassa tällä kaudella yhteensä 42 maalia, joka on sarjan vähiten. Joukkue tietää, missä kehitystä siis tarvitaan ja siihen aiotaan paneutua tulevien viikkojen harjoituksissa.