ENNAKKO: Lauantaina pohjoiseen

Ruutupaidoilla on lauantaina edessä kauden pisin vierasreissu, kun bussi suuntaa aamulla kohti pohjoista ja Kemiä.

Vastaan asettuva FC Kemi on viime kausina ollut RP:n arkkivihollinen ja päävastustaja, sillä joukkueet ovat taistellut pitkään samoista sijoituksista. Toissa kaudella Ykkösessä RP voitti Kemin kolmella pisteellä ja viime kaudella joukkueet lopettivat runkosarjan tasapisteissä samalla maalierolla. Vain suurempi määrä tehtyjä maaleja vei Ruutupaidat loipulta pudotuspeleihin ja Kemin kausi loppui siihen. Myös joukkueiden väliset ottelut ovat olleet kovia vääntöjä, sillä kahtena edellisenä vuonna voiton on aina vienyt kotijoukkue tiukkojen taisteluiden jälkeen. Sama trendi ei jatkunut syksyllä, sillä Kemi kävi hakemassa Kauppikselta täydet kolme pistettä vakuuttavalla 1-6 (1-2) voitolla. Ruutupaidoilla on näin ollen Kemissä kana kynittävänä.

Kemissä satsataan futsaliin toden teolla ja se on näkynyt joukkueen kehityksessä hyvin. Nuori joukkue on esittänyt kaudella vakuuttavia otteita maajoukkueeseen muratutuneen Iiro Vanhan johdolla.  Viime aikoina joukkueen otteet ovat kuitenkin hieman notkahtaneet, sillä takana on 4 ottelun tappioputki.

Ruutupaidat lähtee Kemiin voitto mielessä. Joukkue tarvii viimeisestä kuudesta ottelusta pisteitä vielä monta, jotta kausi jatkuisi pudotuspeleissä. Tämän hetken 17 pistettä oikeuttavat juuri viimeisen playoffpaikan tuomaan 8. tilaan, mutta PP-70 hengittää vain kahden pisteen päässä. FC Kemin kohtaamisesta kokoonpanosta puuttuu Aapo Autio, jonka korttitili täyttyi viime viikonloppuna. Siirtomarkkinat veivät Ruutupaidoilta myös yhden pelaajan, sillä opintonsa päättävä Elbasan Kabashi muutti takaisin pääkaupunkiseudulle ja siirtyi näin ollen SoVon riveihin loppukaudeksi. Ruutupaidat kiittää Elbaa kahdesta edellisestä kaudesta ja toivottaa onnea jatkoon!

Ottelu FC Kemi-Ruutupaidat on nähtävissä myös futsal-liiga.tv:ssä klo 18:00 alkaen.