RAPORTTI: Ei pisteitä viikonlopulta

Ruutupaitojen alamäki Futsal-Liigassa sai jatkoa viikonloppuna, kun joukkue hävisi molemmat kotiottelunsa selvästi.

Molempien otteluiden kulku oli hyvin samanlainen, sillä vieraat siirtyivät nopeasti 0-3 johtoon viimeistelemällä maalit käytännössä kaikista paikoistaan. Sekä lauantaina että sunnuntaina Ruutupaidat kyllä sisuuntui huonoista aluista ja tuli peleihin mukaan, mutta todellista voiton mahdollisuutta ei parantuneesta pelistä huolimatta tullut. Lauantaisen SoVo ottelun voittoa vaikeutti etenkin se seikka, että maalivahtina ottelussa pelasi Rasmus Hakalan kuumeilun johdosta kenttäpelaaja Aapo Autio, joka itsekin oli puolikuntoinen ja antibioottikuurin alaisuudessa. Aapo torjui ottelussa kyllä monta kertaa mallikkaasti, mutta kunnon maalivahti olisi todennäköisesti napannut ainakin muutaman SoVon maaleista. Rasmus pääsi onneksi sunnuntaina pelikuntoon, joten sama tilanne ei onneksi jatkunut toiseen otteluun. Hyökkäyspeli sujui viikonlopun aikana ajoittain jopa komeasti, mutta tällä hetkellä joukkue päästää aivan liikaa maaleja, jotta voitot olisivat mahdollisia. Viikonlopun tehokkain pelaaja oli 2+2 tehot iskenyt Nicolas Tuisku.

Ensi viikonloppuna onkin edessä niin sanottu kuoleman ottelu, kun joukkue matkustaa Riemun vieraaksi Jyväskylään. Kyseisen ottelun voittava osapuoli varmistaa todennäköisesti sarjapaikkansa, kun taas häviävä osapuoli vajoaa melkoisella varmuudella joko karsijan tai suoran putoajan paikalle. Panokset ovat näin ollen todella korkealla. Tulevalla viikolla RP:n tulee keskittyä etenkin puolustuspelin tiivistämiseen, sillä Riemu on tunnettu railakkaasta hyökkäyspelistään. 

Ruutupaitojen kaudesta on muodostunut viime kauden vastakohta, kun hyvää alkukautta on seurannut surkea loppukausi. Nyt joukkueelta vaaditaan putoamisen estämiseksi samanlaista tasonnostoa, joka nähtiin viime kaudella muutamaa ottelua aikaisemmin. Silloin parantui etenkin puolustuspeli, joten viime kauden opit pitää nyt ottaa käyttöön. Riemun lisäksi Ruutupaidat kohtaa ensi viikonloppuna myös Ilveksen, kun se saapuu sunnuntai-iltana Vaasaan pelaamaan cup-matsin takia siirtyneen sarjaottelun. Ottelu alkaa klo 20:00 Kauppiksella.