ENNAKKO: Panoksena liigapaikka!

Ruutupaidoilla on viikonloppuna edessään kaksi äärimmäisen tärkeää ottelua, kun karsintaottelut ensi kauden liigapaikasta pelataan Vaasassa ja Raumalla.

Vastaan karsinnoissa asettuva FC Rauma oRP:le tuttu vastustaja toissakaudelta, kun molemmat joukkueet taistelivat Ykkösen kärkipaikoista. Keskinäiset kamppailumenivät kyseisellä kaudelle 1-1. RP tosin hävisi Raumalle viimeisessä merkityksettömässä ottelussa, kun joukkue oli jo varmistanut suoran nousunsa Liigaan. FC Rauma sijoittui kyseisellä kaudella sarjataulukossa lopulta neljänneksi. Monta vuotta samalla rungolla pelannut joukkue käväisi liigassakin kaudella 2013-2014, mutta visiitti jäi vain yhden kauden mittaiseksi.Joukkueen runkopelaajina on vuodesta toiseen häärännyt kolmikko Jesse Wallenius, Jere Kyrkkö ja Niila Asunmaa. Asunmaa toimii myös joukkueen päävalmentajana.

Ruutupaidoilla on edessään todellinen kasvojen pesu, sillä joukkue on hävinnyt edelliset kahdeksan otteluaan. Tammikussa joukkue oli Tervarit voiton jälkeen vielä hyvissä asemissa pudotuspelipaikkaa ajatellen, mutta tappioputken johdosta joukkue ajautui lopulta karsintoihin asti. Suora putoaminenkaan ei ollut lähellä, sillä Tervarit nousi viimeisen kierroksen voitollaan vain pisteen päähän. Ruutupaitojen kokoonpano on elänyt pelistä peliin paljon, mutta sen taakse ei voida piiloutua. Runkopelaajien tulee nyt vain nostaa tasoaan, sillä heidän mukanaan muukin joukkue pelaa paremmin. Paluun kokoonpanoon tekee ainakin hyvän paluukauden pelannut Miika Niemi, joka on ollut usemman ottelun poissa jalkapallokiireidensä vuoksi. Myös Pekka Liukkosen pelaaminen on mahdollista.

Nyt mitataan todella sekä pelaajien että RP-fanien selkärankaa. Nouseeko joukkue takaisin omalle tasolleen ja onko yleisö joukkueen tukena kauden tärkeimmällä hetkellä? Se nähdään lauantaina klo 18:00 Kauppikselle! Oi RP on!