Ruutupaidat jatkaa Futsal-Liigassa!

Ruutupaitojen liigakarsinta päättyi onnellisesti, kun joukkue kaatoi lauantain ratkaisevassa ottelussa FC Rauman lukemin 6-2 (3-1).

Lauantain kolmas osa-ottelu lähti liikkeelle RP:n komennossa. Pitkästä aikaa joukkue aloitti maalinteon, kun Matias Träskbäck laukoi pallon maalin perukoille hyvän haaston jälkeen. FC Rauma tasoitti pian, mutta Ruutupaidat siirtyi kahden maalin johtoon seuraavan kahden minuutin sisällä Lauri Karrin  ja Nicolas Tuiskun maaleilla. Puoliajalle siirryttiin näissä 3-1 lukemissa.

Toinen puoliaika eteni pitkään samoissa lukemissa, kunnes 36. minuutilla Aapo Autio ampui vapauttavan neljännen maalin. Vieraat hakivat sen jälkeen kavennusta reikäpaidalla, mutta viikolla hiottu RP:n alivoimapeli toimi nyt loistavasti. Ratkaisu nähtiin, kun Ludwig Siegfrids ja Henrik Wennman laukoivat pallon tyhjään verkkoon. Viimeisellä minuutilla vieraiden maalivahti Juha-Matti Pösö tykitti pallon verkkoon. Loppulukemat näin ollen 6-2 (3-1) ja Ruutupaitojen juhlat Kauppiksella pääsivät käyntiin.

Liigapaikan säilyttäminen oli joukkueelle ja koko vaasalaiselle futsalille erittäin tärkeä asia, sillä Ykkösestä nouseminen on aina työn ja tuskan takana. Kausi alkoi hyvin, sillä joukkue oli kauden puolivälissä vielä turvallisesti pudotuspeliviivan yläpuolella. Tammikuussa alkoi kuitenkin alamäki, joka pysähtyi vasta viime hetkellä karsinnoissa.

Hyvän alun ja huonon lopun syitä on helppo löytää; joukkueen työskentelyn laatu heikkeni kauden aikana valitettavan paljon. Alkukaudesta harjoituksissa kävi paljon pelaajia, joka nosti harjoitusten tasoa ja loi taistelun peliajasta. Jokaisisssa treeneissä piti näyttää ja se näkyi kentällä. Tammikussa alkanut jalkapallokausi tyhjensi kuitenkin joukkuetta karulla tavalla ja se näkyi selvästi joukkueen pelissä. Huono harjoittelu vaikutti joukkueen fyysiseen, mutta myös henkiseen kuntoon. Huonot harjoitukset jättävät huonon fiiliksen ja se näkyy aina myös viikonlopun peleissä.

Ensi kaudella tarvitaan isoa muutosta niin pelaajapuolelle kuin taustoihinkin. Pelaajien tulee jatkossa sitoutua toimintaan koko kaudeksi. Nykypäivän Futsal-Liiga on niin kovatasoinen, että samanlaisella puolivaloilla pelaamisella ei enää pärjää. Joukkueen pieni, mutta ahkera taustatiimi tarvitsee myös uusia naamoja. Hommien kasaantuminen muutamalle ihmiselle luo heille liian ison taakan. 

Nyt on kuitenkin aika tauolle ja akkujen lataamiselle. Ruutupaidat tulee taas syksyllä, kun uusi kausi lähtee käyntiin elokuussa harjoitusten muodossa. Oi RP on!