ENNAKKO: RP aloittaa kautensa kahdella kotiottelulla!

 Valmentaja Tomislav Krstevski ennakoi alkavaa kautta.

 

Ruutupaidat aloittaa tulevan kauden pelinsä kahdella kotiottelulla kun lauantaina vieraaksi saapuu Ilves FS ja sunnuntaina vierailulle tulee PP-70. Molemmat ottelut alkavat kello 16.00.

Lauantain vastustaja Ilves on aloittanut kautensa kahdella pelillä, kun ensimmäisessä ottelussaan Sievi FS oli lopulta voittomaalikilpailussa Ilvestä parempi lukemin 2-1. Toisessa pelissä Ilves rutiininomaisesti kaatoi kotiluolassaan Liikunnan Riemun lukemin 3-0. Ilves on pitkään perustanut pelaamisensa tiukkaan puolustuspeliin, joten tätä on luultavasti Kauppiksella myöskin luvassa. 

Ilveksessä nähdään myöskin Vaasalaista verta, kun Juho Mäkiniemi jatkaa pelaamistaan tupsukorvissa. Nähtäväksi jää kurittaako "Junnitz" vanhaa seuraansa tällä kertaa.

Viime kauden kohtaamiset: Ilves - RP 4-1, RP - Ilves 0-6

 

Sunnuntaina kauppikselle saapuu PP-70, joka on aloittanut kautensa kahdella pelillä SoVoa ja Leijona Futsalia vastaan häviten ensiksi jatkoajalla SoVolle tiukasti lukemin 2-3 ja Leijona Futsalille 1-4. Tulevalle kaudelle PeePee on uudistunut aika paljon, mutta joukkue on varmasti vaikea vastustaja kenelle tahansa. Tälle kaudelle PeePee on kertonut olevansa aktiivisempi ja liikkuvampi joukkue.

PeePeen Kippari Markus Säde on joukkueen ruummillistuma, joka taistelee jokaisesta pallosta ja pystyy viemään suorituksillaan joukkuetta eteenpäin. 

Viime kauden kohtaamiset: RP - PP-70 4-1, PP-70 - RP 8-2

 

Toimitus otti kopin Ruutupaitojen valmentaja Tomislav Krstevskista ja jututti alkavasta kaudesta ja tulevista peleistä.

 

Millainen RP nähdään tulevalla kaudella?

"Mielestäni hieman erinlainen, koska olemme saaneet muutamia nuoria pelaajia, jotkut valitettavasti ovat lopettaneet kuten Aapo Autio. Tulee olemaan vaikeaa korvata hänet, mutta onneksi saimme Toni Pylkkäsen esimerkiksi takaisin ja meillä on joitain pelaajia, jotka lupasivat panostaa 100% futsaliin, mikä on myönteinen asia. Joka kausi on haaste, mutta toivomme parasta.

Meillä on monia uusia suoraviivaisia pelaajia ja niitä, jotka eivät ole paljon pelanneet futsalia. He ovat valmiita oppimaan futsalista enemmän ja toivon, että vanhemmat pelaajat näyttävät tietä uusille pelaajille, auttavat toisiaan ja rakentavat jotain hyvää.

RP tulee varmasti olemaan liikkuva ja kovaa pelaava joukkue tällä kaudella."

 

RP:n tavoitteet tulevalle kaudelle?

"Meidän on oltava realistisia materiaalista, joka meillä on ja miltä preaseason on näyttänyt mielestäni. Se on haaste ja on hauskaa nähdä, näyttävätkö jotkut pelaajat kehittyvän eteenpäin. Tavoitteemme on ehdottomasti playoffeihin pääsy."

 

Kuinka preseason on sujunut joukkueella?

"Preseason ei ole ollut erityisen parempi kuin monella muullakaan joukkueella, olemme harjoitelleet elokuun puolivälistä, mutta moni pelaaja on pelannut koko kauden jalkapalloa joten heidän fysiikkapuolensa on kunnossa. Seinäjokea vastaan pelasimme harjoitusottelun, joka päättyi 2-2, mutta meillä ei ollut ollut kaikkia pelaajia, jotka aikovat pelata nyt viikonlopun aikana. Muutama pelaaja pelasi ensimmäisen ottelunsa futsalissa, joten se vaatii paljon työtä, mutta kuten sanoin, otamme yhden harjoittelun kerrallaan, yhden ottelun kerrallaan ja toivomme parasta. Varmasti pojat jotka ovat tulleet mukaan kehittyvät kokoajan eteenpäin."

 

Keitä pelaajia kannattaa seurata tulevalla kaudella?

"Toni Pylkkänen on yksi niistä, joka tuli takaisin tälle kaudelle. Hän on erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Hän on osoittanut nopeutensa ja hänellä on hyvä asenne. Jos muistamme pari vuotta sitten, tutkapari Träskbäck ja Pylkkänen olivat melko hyviä, joten toivon sen alkavan tuottaa tulosta tänä vuonna.

Sitten meillä on muutama kokeneempi pelaaja kuten Siegfrids ja Karri, joten siinä on kiinnostava ketju. Toivottavasti he pelaavat yhdessä ja näyttävät taitonsa. Tulevat olemaan vaikeita pelaajia vastustajille. Joten se on mielenkiintoista, silloin kun pelaat saman ketjun kanssa koko ajan niin otteet parantuvat kun kausi etenee. Viime vuonna jouduimme vaihtamaan ketjuja koko ajan niin on vaikeaa löytää kemiaa uusien pelaajien kesken. Uskon että tämä vuosi muuttuu paremmaksi, kun jokainen on valmis panostamaan futsaliin ja on valmis sitoutumaan paremmin, niin otteet parantuvat varmasti."

 

Kerro tulevista peleistä Ilves & PP-70 miten RP lähtee voittamaan otteluita.

"Se on kova viikonloppu heti, kaksi kotiottelua. Kuten sanoin viime viikolla päättyi jalkapallokausi ja pojat ovat mukana kunnolla nyt. Meillä on ollut paljon taktisia harjoituksia joilla pystymme toteuttamaan omaa pelitapaamme. Muutamalla pelaajalla on vain viikko aikaa löytää takaisin futsal kentälle, mutta he ovat kokeneita ja varmasti se onnistuu.

Ilves on iso haaste, he ovat hyvä joukkue, kaikki ovat futsalpelaajia ja he harjoittelevat todella ammattimaisesti. Uskon että pystymme kuitenkin haastamaan heidät omalla kotikentällämme. Ilves varmasti taistelee tulevalla kaudella top-4 sijoituksesta, joten on mukava nähdä kuinka ottelussa käy.

PP- 70, joka on pelannut kaksi ottelua kotona SoVoa ja Leijona Futsalia vastaan napaten Sovolta yhden pisteen. He ovat nuori ja liikkuva joukkue. Molemmat ottelut ovat iso haaste, se on raskas viikonloppu. Toivomme parasta, että voimme napata muutaman pisteen vähintään heiltä. PP-70 on joukkue joka taistelee samoista sijoituksista meidän kanssa ja he haluavat varmasti saada pisteet meiltä. Pyrimme voittoon ja siksi meidän on pelattava taktisesti viisas peli lauantaina, että olemme täydessä kunnossa myöskin sunnuntaina.

Toivon että yleisö tulee kauppikselle lauantaina ja sunnuntaina. Se on futsal viikonloppu, joten tarvitsemme kaiken tuen, jota voimme saada."