RAPORTTI: Ruutupaidat kokivat kirvelevän tappion lauantaina

Mad Max kapteeni Riku Raikon tehohetki musersi Ruutupaidat.

Lauantaina nähtiin kauppiksella varmasti yksi kauden mielenkiintoisimmista peleistä tällä kaudella, kun RP ja Mad Max mättivät toisella puoliajalla maaleja liukuhihnalta peräti yhdeksän kertaa pallo kaivettiin verkosta. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä ja maalinteon aloitti vierasjoukkue kuudennella minuutilla. Mikko Heritty nosti pallon toisella laidalla viillettäneelle pelaajavalmentaja Alexille, joka tykitti suoraan ilmasta pallon takakulmaan. Vain 12 sekunttia myöhemmin RP kuittasi tilanteen tasoittamalla sivurajakuviosta, kun Matias Träskbäck löysi kovalla syötöllä Lauri Karrin takatolpalta vapaana jolla oli helppo työ pistää pallo verkkoon. Kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon kymmenellä minuutilla kun, Pekka Liukkonen haastoi laidalta ja pääsi vetämään jonka Mad Max vahti Jan Holm torjui eteensä, ekana reboudiin pääsi Träskbäck, joka upotti pallon hyvällä viimeistelyllä maaliin. 16 minuutilla vierasjoukkue pääsi kulmapotkusta tasoittamaan pelin, RP:n puolustuksesta löytyi aukko ja Jesse Collin viimeisteli maalin edestä Alexin syötöstä. Kotijoukkueen ykköskenttä sai vieritettyä vaarallisia hyökkäyksiä, mutta paikoista ei saatu kuitenkaan sisään.

Toinen puoliaika oli tarkkailevaa peliä ensimmäiset kahdeksan minuuttia, kunnes alkoi tapahtua. RP:n Matias Träskbäck kaatoi maalipaikassa olleen Mad Max pelurin ja tuomarit nostivat suoran punaisen kortin tästä. Ensimmäisen vedon vapaapotkusta RP onnistui selvittämään, mutta Alex oli hereillä ja toimitti reboundin vasempaan yläkulmaan. Näin ollen alivoima ei montaa sekunttia kestänyt. Tämän jälkeen kotijoukkue aloitti iltapäivänsä tehohetken latoen kahden minuutin sisään neljä maalia. Ludwig Siegfridsin kova pommi takakulmaan tasoitti pelin 3-3. Toni Pylkkänen vei kotijoukkueen 4-3 johtoon hienon kuvion päätteeksi, kun Lauri Karri tarjoili pallon hyvälle paikalle ja Pylkkänen tykitti pallon verkkoon. Siegfrids nousi laitaa pitkin ja pallo toiseen laitaan, josta Mustafa Maki kovalla vedolla iski taululle lukemiksi 5-3. Vain hetki tästä ja jälleen pallo kaivettiin Mad Max verkosta, hienon kuvion päätteeksi Pylkkänen tiputtaa keskelle Nicolas Tuiskulle jonka veto uppoaa aivan yläkulmaan ja tilanne 6-3. Moni uskoi varmasti tässä vaiheessa pelin ratkenneen, mutta vierasjoukkue ei siihen uskonut. Maxit ottivat maalin jälkeen heti aikalisän ja lähtivät hakemaan lentävällä kavennusta. Vierasjoukkueen kapteeni Riku Raikko astuu viimeisen kahden minuutin aikana parrasvaloihin ja iskee uskomattomat neljä maalia. Viimeinen syntyy kun RP:n pelaaja ehtii Raikon vedon eteen, josta pallo kimpoaa ilmaan ja Raikko vasurillaan pamauttaa pallon kohti maalia, summeri soi matkalla ja pallo on verkossa. Mistä alkaa vierasjoukkueen hillitön juhlinta ja peli päättyy lukemiin 6-7. Mad Max tekee upean nousun ja lähtee kotimatkalle kolme pistettä taskussaan. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Toni Pylkkänen ja vierailta Riku Raikko. 

Mielenkiintoinen kamppailu, josta kotijoukkueelle jäi käteen pelkkä luu. Tappiota ei voi pitkään jäädä murehtimaan, kun viikonloppuna joukkue matkustaa Jyväskylään tuplapeleihin kohdaten Riemun lauantaina ja Kadyn sunnuntaina.