Aapo Autio jatkaa pelaamista Ruutupaidoissa!

Aapo Autio oli jo lopettamassa pelaamista ylemmillä sarjatasoilla, mutta veri veti takaisin kentälle.

Kuten edellisessä kotipelissä tarkkaavaisimmat jo varmasti huomasivatkin, niin Aapo oli jo mukana. Yhteinen sävel löytyi lopulta pelaajan ja seurajohdon kesken ja mies nähdään tästä edespäin siis RP:n mukana, mikä onkin loistava lisä joukkueelle. Autio tuokin joukkueeseen lisää kokemusta rutkasti ja onhan hänet valittu kertaalleen futsal-liigan kuukauden pelaajaksi. Opiskeluidensa jälkeen takaisin kotikonnuille muuttanut Autio aloittaa neljännen kautensa RP:n paidassa ja otteluita on kertynyt tähän mennessä 57, joissa hän on viimeistellyt tehot 31+21=52. Nappasimme mieheltä muutamat kommentit, mikä sai mielen muuttumaan.

Olit lopettamassa pelaamisen pääsarjatasolla, mikä muutti mielesi pelaamisen suhteen?

”Viime kaudesta jäi sen verran huono fiilis, että siitä yli pääseminen oli hankalaa. Vasta kun näin RP:n pelaavan kauden ensimmäisiä matseja tajusin, että intoa pelaamiseen vielä löytyy.”

 

Olet ehtinyt nyt alkukauden seurailla RP:n peliä, oletko huomannut jotain muutosta joukkueessa?

”Kyllä nyt on viimein tapahtunut se muutos, jota olen toivonut jo pitkään Ruutupaitojen toimintaan. Pelaajat satsaavat futsaliin täysillä ja futis on jätetty taustalle tai kokonaan pois. Tämä on heti näkynyt harjoitusten ja toiminnan tasossa. Treeneissä mennään kovaa ja pelipaikoista taistellaan tosissaan.”

 

Minkälaisella tavoitteella lähdet joukkueen mukaan?

"Kyllä nyt alkuun pitää keskittyä vain pelipaikan saamiseen. Vähän olen huonossa kunnossa kesän jäljiltä, joten pitää painaa kovaa hommia, että kentälle pääsen. Pidemmällä tähtäimellä tavoitteena on tietenkin playoffpaikka. Toissa kaudella haastoimme Sievin puolivälierissä tosissaan ja niitä isoja matseja olisi upea päästä keväällä pelaamaan.”

 

Minkälaisena näet futsal-liigan tällä kaudella?

”Vähän kliseistä sanoa, että sarjan taso on taas noussut. Mutta niin se vain on. Entistä useammalla joukkueella on ulkomaalainen vahvistus tai täysipäiväinen valmentaja. Kovat vahvistukset nostavat pelin tasoa, sillä futsalissa yksi pelaaja voi tehdä todella paljon. Tällä kaudella muutama kärkijoukkue erottuu varmasti selkeämmin, mutta sen jälkeen uskon olevan tasaista. Meillä uskon olevan mahdollisuuksia ihan runkosarjan neljänneksi tai viidenneksi, jos joukkue vain pysyy terveenä.”