TUPLAENNAKKO: Lauantaina Akaassa, sunnuntaina Espoossa - haastattelussa Ludwig Siegfrids

Ruutupaidat matkustaa lauantaiksi Akaaseen Leijona Futsalin vieraaksi ja sunnuntaina kohdataan GFT Espoossa.

Viime viikonlopun ruma kotitappio SoVolle on varmasti unohdettu ja kurssin kääntö on jälleen mahdollista tulevana viikonloppuna. Viikon harjoituksista onkin keskitytty tiettyihin osa-alueisiin, joissa ongelmat ilmenivät viime pelissä. 

Leijona Futsal majailee tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla viisi ja RP sijalla kymmenen, joten kotijoukkue lähteekin ennakkosuosikkina otteluun. Joukkueesta löytyy erittäin paljon taitoa, mistä kertookin hyvän alkukauden pelanneiden Miikka Hurmeen ja Petri Grönholmin valitseminen maajoukkueen mukaan marraskuun leirille. Pelaajat ovatkin joukkueensa pistepörssin kärjessä tällä hetkellä Grönholmin johtaessa 12. pisteellä (3+9=12) ja Hurmeen tullessa perässä kymmenellä pisteellä (8+2=10). Joukkueesta löytyy myös ulkomaalaiskaksikko Dusan Milojevic ja Jovan Stankovic, joiden kanssa tulee olla tarkkana. Viime kauden kohtaamiset Leijona Futsal voitti molemmat, kotikentällään joukkue voitti 4-1 ja Vaasassa tyylitteli kolme pistettä itselleen lukemin 3-7.

Sunnuntain vastusta GFT, joka on ollut menneinä vuosina kestomenestyjä futsal-liigassa, on hakenut uutta tulemista viime kausina ja majailee tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kuusi. Joukkue menetti muutaman tärkeän pelaajan tälle kaudelle, kun kovia tehoja aikaisemmin tehnyt maajoukkuepeluri Miika Hosio siirtyi Italiaan ammattilaiseksi ja Jarkko Reinikka sekä Timo Lumivaara päättivät lopettaa menestyksekkäät pelaajauransa. Maajoukkueen luottovahti Antti Koivumäki teki paluun takaisin Romanian ammattilaiskentiltä, mikä on varmasti tärkeä lisä joukkueelle. Myöskin ex-Riemu kaksikko Ville Vähäkoitti ja Tom Korolainen tuovat oman mausteensa joukkueen rosteriin. Joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa Ari Makowski kymmenellä pisteellä (6+4=10). Viime kauden kohtaamiset GFT voitti molemmat, kotonaan jatkoajan jälkeen lukemin 4-3 ja Vaasassa tyrmäsi RP:n lukemin 3-9.

 

Toimitus nappasi joukkueen kapteenilta Ludwig Siegfridsiltä muutaman ajatuksen tulevasta viikonlopusta ja alkaneesta kaudesta.

Viime viikonloppuna SoVo oli vahvempi lukemin 3-8, mitä ajatuksia pelistä jäi ja kuinka RP lähtee voittamaan tulevan viikonlopun ottelut Leijona Futsalia ja GFT:tä vastaan?

"SoVo oli parempi joukkue ja sen lisäksi päästimme vähän liian helppoja maaleja, joita ei saisi tulla tällä tasolla. Nyt tulevana viikonloppuna meidän on pakko parantaa puolustuspelaamista, kun se on kuitenkin yksi meidän parhaimmista vahvuuksista. Vastaan asettuu hyviä yksilöpelaajia ja organisoituja joukkueita, että tiivistä puolustusta vaaditaan joukkueelta ehdottomasti, jos haluamme tosissamme taistella pisteistä. Myöskin omat paikkamme hyökkäyspäässä pitää pystyä käyttämään paremmin."

 

Oletko ollut tyytyväinen joukkueen alkukauden suorituksiin? Missä on parannettavaa ja mikä on ollut hyvää?

"Alkukaudella on ollut hyviä ja huonoja puolia. On tullut tärkeitä voittoja, mutta sitten kans muutama tiukka tappio, jotka viisaamalla pelillä olisimme voineet voittaa. Hyvää on ollut, että meidän joukkue on pysynyt aika samana koko ajan, jos vertaa vaikka viime kauteen. Meidän pitää saada sama draivi päälle, mikä on ollut hyvissä peleissämme niin varmasti pystymme nappaamaan tärkeitä pisteitä lisää."