ENNAKKO: Vieraita Kemistä - haastattelussa Matias Tiiro

Tänään kello 16.00 kauppiksella Ruutupaidat vs FC Kemi. Tule kannustamaan RP voittoon!

Ruutupaitojen alkukausi on ollut hieman ailahteleva ja viime peleissä varsinkin joukkue on tuskaillut puolustuspelaamisen kanssa. Alkukaudesta paketti pysyi hyvin tiiviinä, mutta viime peleissä sitä samaa ei ole ollut havaittavissa. Joukkueen sisällä onkin edelleen vahva usko tulosten parantumiseen. Hyvä tekeminen harjoituksissa on pysynyt kokoajan ja myöskin muutamat loukkaantumiset ovat sotkeneet joukkueen peliä viime aikoina. Kemi kamppailusta on varmuudella sivussa Matias Träskbäck, joka kärsii alaraajavammasta. Hyvässä iskussa alkukauden ollut Matias onkin suuri menetys joukkueelle. Myöskin Miika Niemi, Mustafa Maki ja Pekka Liukkonen ovat kaikki sivussa loukkaantumisten takia, joka tuo omat haasteensa joukkueelle. Toisaalta tämä avaa jälleen vähemmän peliaikaa saanneille pelaajille mahdollisuuden lunastaa paikka pelaavasta kokoonpanosta. Kotijoukkueen parhaina pistemiehinä ovat alkukaudesta olleet Träskbäck (7+4=11), joka tosiaan kärsii alaraajavammasta ja Toni Pylkkänen (5+6=11), joka pitkien loukkaantumisten jälkeen onkin päässyt mainioon vireeseen.

 

Vierasjoukkue Kemi on parantanut otteitaan viime peleissä, Riemu kaatui jatkoajan jälkeen lukemin 2-1 ja sitä edeltävässä ottelussa Kemi nappasi kovat kaksi pistettä jatkoajalle venyneestä ottelusta hallitsevaa Suomen mestari Sieviä vastaan. Nämä voitot ovatkin varmasti kasvattaneet pelaajien itseluottamusta rutkasti ja lauantaina Kauppiksella nähdään nuori ja nälkäinen vierasjoukkue. Vierasjoukkueen parhaina pistemiehinä alkukaudesta ovat toimineet Samu Huhtiniemi (4+3=7) ja Paavo Jokinen (3+4=7). 

 

Matias Tiiro, joka avasi GFT ottelussa maalitilinsä liigatasolla pääsi heti mediatiimin tentattavaksi.

Viime viikonlopulta ei tarttunut pisteitä mukaan, mutta avasit maalitilisi liigatasolla. Onko lisää maaleja luvassa tulevissa peleissä?

"Vihdoin tosiaan maalitili auki liigatasolla. Nyt kun ketsuppipullo on auki ja apina pois selästä niin lisää kaappeja on odotettavissa kasvavissa määrin."

 

Lauantaina Vaasaan saapuu FC Kemi, millaista ottelua odotat?

"Ottelut Kemiä vastaan on aina olleet vauhdikkaita, tuleva ottelu tuskin tulee olemaan poikkeus tästä. Näppäriä pelaajia sekä hyvin liikkuva joukkue vastassa, joten tarkkana saa olla puolustaessa."

 

Oletko ollut tyytyväinen joukkueen alkukauden suorituksiin? Missä näet parantamisen varaa?

"Alkukausi on sujunut varsin vaihtelevasti pelillisesti, osittain varmasti johtuen suurehkosta vaihtuvuudesta kokoonpanoissa loukkaantumisten ym. poissaolojen vuoksi. Viimeistelyyn ja ratkaiseviin syöttöihin tarvitaan terävyyttä vielä lisää hyökkäyspäässä. Puolustustyöskentelyssä tiiviyttä petrattava vielä sekä selkeät merkkausvirheet pois niin pisteitä rupeaa tulemaan aivan varmasti mukavaan tahtiin jatkossa."