RAPORTTI: Sievi niukkaan voittoon Ruutupaidoista

Lauantaina sattui ja tapahtui kauppiksella, kun hallitseva Suomen mestari Sievi FS nappasi täydet kolme pistettä itselleen lukemin 5-6 (3-1).

Ottelusta ei puuttunut tunteita ja rikkeitä vihellettiin puolin ja toisin. Kahdeksannen peliminuutin kohdalla, vierasjoukkueen Jaakko Alasuutari sai kovan iskun kylkeensä ja peli jouduttiin keskeyttämään 15 minuutiksi, kun paikalle soitettiin ambulanssi.

Ottelua päästiin jatkamaan ja RP siirtyikin 3-0 johtoon. Vierasjoukkueen virhetili täyttyi jo ajassa 11.26 ja ensimmäisestä maalista vastasi debytantti Ossi Kivipuro, joka asteli pallon taakse 10 metrin vapaapotkua ampumaan ja pallo tolpan kautta voimalla sisään. Toinen maali syntyi sivurajapotkusta, kun Pekka Liukkonen syötti ja Toni Pylkkänen ampui pallon suoraan takakulmaan. Kolmannesta maalista vastasi Aapo Autio, joka on ensimmäisenä paluupallossa ja toimitti sen varmasti sisään. Vierasjoukkue kavensi jakson loppuun vielä lukemiksi 3-1, kun Nikola Erceg luki kotijoukkueen kuvion ja nappasi pallon itselleen toimittaen sen lähes 10 metristä takakulmaan.

Toisella jaksolla Ruutupaidat siirtyivät jo 4-1 johtoon, kun kulmapotkun jälkitilanteesta Sievin Henri Heikkilältä karkaa pallo ja väliin pääsee Miika Niemi, joka lataa pallon voimalla alakulmaan. Tämän jälkeen alkoikin Sievin nousu, joka lopulta päättyikin 5-6 voittoon. Sievi kavensi 4-2 lukemiksi, kun Erceg löysi takatolpalla vapaana olleen Radik Akhmetkhanovin, jolla oli helppo työ viimeistellä. Toisella jaksolla kotijoukkueen virheet täyttyivät jo kymmenen minuutin kohdalla, mikä omalta osaltaan vaikeutti pelaamista. Sievin Jarmo Junno pääsikin kokeilemaan 10 metrin vapaapotkua, mutta Samu Volotinen torjui hienosti tämän. Pitkään tämän jälkeen ei tarvinnutkaan odottaa, kun Junno tykitti pallon maaliin 13 metristä. Sievi pääsi myöskin kokeilemaan toista kymppiä, mutta Joni Pakola ampui yli maalin. Noin minuutti tästä, niin jälleen kotijoukkueen virheestä vierasjoukkueen kapteeni Juho Alasuutari pääsee yksinläpi, pallo kimpoaa vedon jälkeen tolpasta suoraan Alasuutarille, joka tasoittaa tilanteeksi 4-4. Tämän jälkeen Sievi onnistui vielä kahteen otteeseen Heikkilän ja Junnon osuessa. Junnon maali syntyi RP:n pyörittäessä lentävää maalivahtia. Ottelun viimeisellä minuutilla kotijoukkueen Pylkkänen onnistui vielä kaventamaan lukemiksi 5-6. Näin ollen Sievi nappaa täydet kolme pistettä. Kotijoukkueelle jo tutuksi muodostunut johtotilanteessa pelaaminen koitui jälleen kohtaloksi ja tähän onkin keksittävä tulevissa peleissä keinot. Tulevana viikonloppuna huilataan jälleen, kun Futsal-maajoukkue puolustaa mestaruuttaan Nordic Cupissa, eli pohjoismaiden mestaruusturnauksessa.