Ruutupaidat

Raportit 2007-2008

Uefa Futsal Cup: Ilves Tsekkeihin (12.08.2007)

UEFA Futsal Cupin kahden ensimmäisen kierroksen lohkoarvonnat suoritettiin tänään maanantaina 2.7. Sveitsin Nyonissa. Hallitseva Suomen mestari Ilves FS pääsi hyvän ranking sijoituksen myötä suoraan toiselle kierrokselle.

Ilves arvottiin samaan lohkoon Serbian ja Tsekin mestarin kanssa. Lohkon neljäs joukkue on ensimmäisen kierroksen lohkon E voittaja. Ilveksen lohkoa isännöi Tsekin mestari FK Era-Pack Chrudrim.

UEFA Futsal Cupiin osallistuu tulevalla kaudella ennätykselliset 44 joukkuetta 43 maasta. Uusia maita ovat Viro, Montenegro ja Irlanti. Ensimmäisellä kierroksella (11.-19.8.) on mukana 22 joukkuetta jotka on jaettu kuuteen lohkoon. Ensimmäisen kierroksen lohkovoittajat jatkavat UEFA Futsal Cupin toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella (8.-16.9.) 24 joukkuetta on jaettu niin ikään kuuteen lohkoon. Ilves FS:n kanssa samaan lohkoon arvottiin KMF Marbo Beograd (Serbia), lohkoisäntä FK Era-Pack Chrudrim (Tsekki) ja ensimmäisen kierroksen lohkon E voittaja. E lohkossa pelaavat MNK Kaskada Gracanica (Bosnia & Hertzegovina), Skövde AIK (Ruotsi) ja Jeepers FC (Malta).

Ilveksen valmentaja Olli Terho oli helpottunut arvonnan jälkeen.
- Täytyy olla tyytyväinen arvontatulokseen. Serbian nippu on luultavasti kovin. Tsekkeihin minulla on kontakteja töiden kautta, joten jos sitä kautta saisi hieman tietoa isäntäjoukkueesta. Kakkossija on tavoitteena, mutta nöyrin mielin lähdetään matkaan. Nyt on vielä pari kuukautta aikaa hioa kuvioita kuntoon ja sitten lähdetään taistelemaan ja viemään suomifutsalia eteenpäin.

Toisen kierroksen lohkojen kaksi parasta jatkavat UEFA Futsal Cupin kolmannelle kierrokselle, johon rankingin neljä parasta joukkuetta pääsivät suoraan. Kolmannen kierroksen arvonta suoritetaan 18. syyskuuta ja kolmas kierros pelataan 13.-21.10. Kolmannen kierroksen neljä lohkovoittajaa pääsevät ensi vuoden huhtikuussa pelattavaan lopputurnaukseen.
UEFA Futsal Cupin mestaruutta puolustaa Moskovan Dynamo.

UEFA Futsal Cupin ensimmäisen ja toisen kierroksen kaikki lohkot:
http://www.uefa.com/competitions/futsalcup/news/kind=1/newsid=556484.html

UEFA Futsal Cupin kotisivut:
http://www.uefa.com/competitions/futsalcup/index.html