Ruutupaidat

Raportit 2007-2008

Viimeiset minuutit Ruutupaitojen turma (12.11.2007)

Ruutupaidat-Tervarit 3-4 (2-1)

Kahden ottelun viikonloppu miesten futsalin pääsarjassa ei tuonut Ruutupaidoille pistettäkään. Lauantaina vaasalaiset kärsivät 4-3-tappion Valkeakoskella, ja eilinen kotipeli oululaisia Tervareita vastaan Kauppiksen salissa päättyi samoihin lukemiin vierailijoiden hyväksi.

Kun Arto Saranpää vei Ruutupaidat 3-1-johtoon komean läpijuoksun päätteeksi toisen puoliajan alussa, kotijoukkueen yliote oululaisista näytti vahvalta. Tervareiden pikaisesta kavennusmaalista huolimatta vaasalaisjoukkueella ei ollut suuria vaikeuksia säilyttää johtoaan aina ottelun viimeminuuteille saakka.

Vierailijat kuitenkin osoittivat ottelun viimeisten minuuttien aikana, että futsalissa nopeat käänteet ovat mahdollisia. Adrian Rizvanin kanssa melkoista näytöstä koko ottelun ajan pitänyt Dritan Stafsula iski salakavalan tasoituksen loistavasti pelanneen Peter Kaupin selän taakse ajassa 56.11, ja pelikellon käydessä jo viimeistä minuuttiaan Ari Makowski laukoi voittomaalin oululaisille.

Kotijoukkueen osumista ottelun ensimmäisellä puoliajalla yksi tuli oululaispelaajan epäonnistuneesta katkosta ja toisen laukoi Matti Lampi, jolla oli ottelussa melkoinen määrä maalipaikkoja. Pelaajavalmentaja Leo Tuiskun mielestä kotijoukkue olisi voinut hyödyntää maalintekotilaisuutensa huomattavasti paremmin.

- Syöttöpelin pitäisi toimia nopeammin, ja maalipaikoissakin voisi vähän katsella, onko kaveri itseä paremmassa paikassa. Toisaalta pallokaan ei oikein pompi meille juuri nyt.

Tiukkaa toimintaa


Ottelun avausjaksolla vaasalaiset olivat kentällä selvästi niskan päällä, mutta maaleja ei tullut kuin kaksi vierasjoukkueen yhtä vastaan. Ei olekaan sattumaa, että Tervareiden maalivahti Matti Seppänen palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

Hieman nihkeästi toimineen syöttöpelin takia kotijoukkue ei saanut hyödynnettyä tehokkaasti edes sitä kahden minuutin ylivoimaa, joka sille siunaantui kun vieraiden Antti Pehkonen komennettiin Saranpäähän kohdistuneen kyynärpääiskun seurauksena suihkuun. Tällöin peliä oli takana reilut 23 minuuttia, ja maali Tervareiden verkkoon olisi hyvinkin saattanut ehkäistä kirin, joka sitten ottelun viimeisillä minuuteilla nähtiin.

Pelin dramatiikkaa kuvaa hyvin se, että niin kentällä kuin sen ulkopuolella riitti toimintaa. Ensin Tervarien valmentaja Jussi Törmä ajettiin jatkuvan suunsoiton vuoksi vaihtopenkiltä katsomoon, ja vain hetkeä myöhemmin Tuisku pamautti peliareenan puolella pallon voimalla maalin tolppaan.

Tuiskua kuumaksi kehittynyt tunnelma ei liiemmin haitannut, eikä hän suoranaisesti edes näyttänyt pettyneeltä loppuvihellyksen sinetöityä Ruutupaitojen tappion.

- Tosi kivaa on pelata, ja mukavaa kun yleisöäkin on katsomassa. Tervareita vastaan pelit ovat aina kuumia, saapahan jutella kentällä vastustajan kavereiden kanssa, Tuisku virnuili.

 

Arto Saranpää vastasi ottelun 3-1 osumasta.