Ruutupaidat

Raportit 2007-2008

GFT sai RP:n huonolle joulumielelle (22.12.2007)

Ruutupaidat - GFT 5  -  11  (2 - 7)

Gft heilutteli joulukinkkujaan tehokkaasti joulupelissä kauppiksella lauantaina kaksi päivää ennen aattoa. Kotijoukkueen pelaajat aivät varmasti tule kertomaan aattona tontuille ja pukille tästä pelistä sen tarkempia yksityiskohtia.

GFT aloitti pelin varsin tehokkaasti ja 4 minuutin kohdalla se oli jo siirtynyt 0-2 johtoon. Juonikkaastii häärinyt ja liikkunut GFT oli varsin tehokas pelissä. Maalipaikkoja ei liiemmin tuhlaitu ja maalit olivat komeita. Tonttulakin nosto sille. 

Ruutupaidat jaksoivat taistella kuitenkin läpi ottelun suhteellisen kiitettävästi ja päätä ei tarvitse piilottaa lumilyhtyyn. Joskin eipä nyt ole luntakaan.

No se jaarittelusta. Gft:n salama-alun jälkeen Matti lampi herätteli ajassa 4.48 yleisöä upealla yksilösuorituksellaan, jossa mies haastoi koko Gft-puolustuksen väkevällä nousullaan omalta puolustusalueelta aina vastustajan maalille saakka, jossa vasurin vastustamaton pommi upposi takatolpan kautta maaliin.

20 sekuntia myöhemmin pallo oli valitettavasti jälleen RP:n maalissa, kun riistoon lähtenyt vastustaja pamautti kivenkovan kärkkärin Kimmo Oksasen vartioiman maalin alakulmaan. Epistä.

Tästä 15s. ja pallo oli jälleen RP:n maalissa. Pallonriisto ja nopea vastaisku myrkytti jälleen kotijoukkueen mielialoja.

Muutama minuutti pelailtiin sitten maaleitta, kunnes pistepörssin kärkisijoilla majaileva Kåre Björksrand iski salakavalastii. GFT:n omalla puolustusalueella ahdingossa ollut puolustaja heitti pallon sokkona maalin eteen ja Kokkolan ylpeys paukautti vasurilla välittömästi maalintekosektorilta pyörylän maalin kattoon. Pelikello näytti tällöin tarkkaa hetkeä 7.46 

Yksi vaihto ehdittiin ottaa väliin ennen RP:n aikalisää. Joukkueen pelaaja-valmentaja Leo "Uncle Leo"  Tuisku raapusti paperille muutamia nyrkkisääntöjä ja tehokeinoja joukkueen pitämiseksi pelissä mukana, mutta kaikki ei tainnut mennä perille.12 sekuntia pelin käynnistymisestä oli peliväline toimitettu jälleen RP:n maaliin. Yksi illan tehomiehistä, mr. Henriksson GFT:n riveistä oli jälleen asialla.

Erän loppuvaiheista ei jäänyt kauheasti kerrottavaa. Lammen Masa kävi koittamassa maalintekoa tiukalla kärkkärillä ja GFT väläytteli kulmakuvioitaan hokemalla "LadyBoyta" . Ladyboy oli aika tehokas ja pallo oli lähellä pussitusta. Vastustajat vaviskaa.

GFT teki erän loppuun vielä kaksi kaunista maalia. 2-6 tsipattiin maalin kulmalta ja 2-7 oli todellinen punakoneen jauhanta 80-luvulta ja jääkiekosta. GFT pyöritteli tekonahkakuulaa pitkin kentää ja jauhoi sen lopulta maaliin lähes maaliviivalta. 

Toinen puoliaika ei tuonut vanhaa kunnon rinnoille ja ohi -tempausta 

Toisella puoliajalla ei tapahtunut varsinaista heräämistä. Pelissä taisteltiin edelleen mallikkaasti ja yritystä riitti, mutta kunnon maalipaikkoihin ei oikein päästy ja vastustaja oli edelleen suhteellisen tehokas.

Alku näytti kuitenkin lupaavalta, kun Pekka Liukkonen riisti pallon röyhkeästi vastustajalta ja pamautti kuulan tolppaan.

24.19 ja GFT iski jälleen. Pallonriisto ja tulostaululla jo 2-8.

Taktinen siirto tehtiin ajassa 26.17, kun Pekka liukkonen siirtyi loppupelin ajaksi lentäväksi maalivahdiksi viidenneksi kenttäpelaajaksi areenalle Kimmo Oksasen kanssa vuorotellen. Kentälle veskariksi siirryttyään mies joutui heti pariin kiperään torjuntatilanteeseen ja antautui maalin merkeissä ajassa 26.51 ensimmäisen kerran. 2-9 hyydytti jo mielialoja. 

gft4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Vajaa 30 min oli pelattu, kun Henriksson iski jälleen. 2-10 siirsi vastustajan jo toiselle kymmenluvulle. 

Tämän jälkeen GFT:n pelirytmi katosi heteksi ja RP sai hieman otetta pelistä. Varsin mallikkaita tilanteita luotiin ainakin nyrkillinen. Maalintekoa pääsivät yrittämään Arto Saranpää, Pekka Liukkonen, Tom Svarvar ja moni muu. Paras paikka taisi siunaantua Ville Kauppiselle, joka pääsi kokeilemaan parista metristä hyvän riiston jälkeen maalintekoa, mutta vastustajan maalivahti oli tainnut toivoa pukilta aikaista joululahjaa haamutorjunnan muodossa. Yhden käden reaktiotorjunta puhuttaa vielä monissa pikkujouluissa ympäri suomenniemeä tulevina vuosina.

Ajassa 17.28 nähtiin pahemman laatuinen joulumökötys, kun RP:n presidentistöä edustava, 06-alueen oma joulutonttu  Timo "Purtsa - Hermo" Rantasalo möksähti pahemman laatuisesti GFT:n ottamaan aikalisään. Joulutontun fiilis oli kaikkea muuta kuin katossa, peli oli jo kuulemma selvä. Hermostuminen oli sitä luokkaa, ettei Purtsa taida itse olla illalla.

gft1.jpg

 

 

 "Purtsan joulumökötys"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GFT:n aikalisä oli tehokas, sillä RP tuuletti maalia välittömästi tämän jälkeen. Lampi iski maalin edestä illan toisen osumansa Kåre Björkstrandin esimerkillisestä tarjoilusta. 3-10 syntyi ajassa 38.10. Rantasalo jaksoi uskoa tässä vaiheessa vielä RP:n tulemiseen.

gft3.jpg

 

 Presidentistö uskoo edelleen voittoon.

 

 

 

 

Ajassa 39.00 Lampi otti vielä syöttöpisteen Henrikssonin 4-11 maaliin. Sori Masa.

Viimeinen minuutti näki vielä RP:n iskevän kahdesti, kun Liukkosen Pekka vetäisi saumat suoriksi pallosta julmetulla pommillaan keskialueelta. Ylivoimapeli tuotti siis tulosta vahvan jauhannan päätteeksi.

Kåre Björkstarnd kiinnittii vielä itsensä illan toiseen maalimerkintään kiskaistessa vapaapotkun puoli minuuttia ennen pelin päättymistä räjähtävällä nilkkapotkulla suoraan niin sanottuun ylämummoon. Kaunista ja herkkää.

Tämä oli sitten siinä. GFT oli siis hyvä, mutta myös ääriummäisen tehokas.Joukkue näytti taidollaan ja liikkeellään, miksi joukkue johtaa sarjaa. RP:n esitys ei ollut välttämätä parasta tällä kaudella, mutta kaikki varmasti saavat lahjoja jouluna. 

gft5.jpg

 

 

Peli on ohi. Joulumieli on väliaikaisesti kateissa, mutta löytää RP:n miehet varmasti.

 

 

 

 

 

 

Toivottavasti raportti ei ollut jouluhengen vastainen. Antakee anteeksi . Raportoijalla on flunssa.