Ruutupaidat

Raportit 2007-2008

RP sammutti Valot (27.1.2008)

Ruutupaidat - VALO 10-3 (4-0)


Tomi Sauson ja Leo Tuisku loistivat, kun Ruutupaidat löivät futsal-liigan kotiottelussaan sarjajumbo VALO:n Vantaalta. Lauantain voittonsa jälkeen vaasalaiset ovat sarjataulukossa kuudentena, mutta nelossijakin on teoriassa saavutettavissa, kun eroa Mad Maxiin on kolme pistettä.

Vierasjoukkue VALO:ssa pelasi entinen Ruutupaita Pasi Nevanperä, joka oli heti esillä myös uudessa seurassaan. Hän ampui puolen minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen maalin oikeaan tolppaan ja sai pelin päättymiseen mennessä tililleen maalin ja syötön.

Tasaisena edenneessä ottelussa Ruutupaitojen Matti Lampi, Tom Svarvar ja Tomi Sauso kahdesti maalasivat kotijoukkueelle 4-0-taukojohdon.

Vantaalaisjoukkueella oli avausjaksolla useita maalintekopaikkoja, mutta usein pallo kiisi joko yli tai ohi Ruutupaitojen maalin. Maalivahti Peter Kauppi torjui hyvin ne pallot, jotka olivat menossa sisään.

Leo Tuisku osallistui myös torjuntatöihin pelastaen jakson 15 minuutin kohdalla maaliviivalta Nico Weckströmin laukauksen.

Helsinkiin yläasteen liikunnanopettajan sijaiseksi muuttanut Nevanperä ja kuudennen ottelun punapaidoissa pelannut joukkueensa kapteeni harmitteli VALO:n saamattomuutta ensimmäisellä jaksolla.

- Mielestäni meillä oli jaksolla enemmän maalintekopaikkoja kuin Ruutupaidoilla. Viimeistely ei vaan onnistunut, sanoi Nevanperä, joka vannoi sydämensä kuuluvan ikuisesti Ruutupaidoille.

Vastaiskut tehosivat

Ottelun toisella jaksolla peli aaltoili maalilta maalille, mutta kotijoukkue oli tehokkaampi vastahyökkäyksissä.

Arto Saranpään ja Svarvarin tekemien maalien jälkeen Kim Tallberg viimeisteli vierasjoukkueen avausmaalin Nevanperän syötöstä. Sen jälkeen Sauso teki ottelussa kolmannen ja neljännen maalinsa. Tapio Haantien kavennuksen jälkeen Svarvar ja Lassi Mäkitalo lisäsivät Ruutupaitojen johdoksi 10-2. Nevanperä kavensi viimeisellä sekunnilla.

Vierasjoukkueen parhaita olivat Nevanperä ja Tallberg. Ruutupaidoista nousivat kentän hahmoiksi neljä maalia viimeistellyt Sauso ja neljään osumaan syötön antanut Tuisku.

- Tänään meillä oli aivan eri syke kuin edellisessä ottelussa. Hyödynsimme hyvin maalintekopaikat, sanoi Ruutupaitojen pelaajavalmentaja Tuisku.

- Vastustaja ei ollut meitä 4-0 heikompi ensimmäisellä puoliajalla, hän jatkoi.

 

 

 

"Ruubmaistör" oli liekeissä lauantaina Kauppiksella kovilla tehoillaan.

 

 

 

 

 

"Uncle Leo" ei jäänyt pekkaa pahemmaksi.