Ruutupaidat

Raportit 2009-2010

Ilves parempi runkosarjan viimeisessä (15.2.2010)

Tampereen Ilves otti mitä tuli hakemaan runkosarjan viimeisessä Futsal-liigan ottelussa Vaasassa lauantai-iltapäivällä. Ruutupaidat lähti kiusaamaan tamperelaisryhmää ja tavoitteena oli katkaista pitkään jatkunut tappioputki. Ilves meni ottelussa kuitenkin nopeasti 3-0 –johtoon ja siitä Ruutupaidat ei enää noussut, vaikka loppupeli pelailtiinkin melko tasaisissa merkeissä lukemiin 2-5 (1-3).

Ensimmäinen puoliaika alkoi Ilveksen tehokkaalla viimeistelyllä, sillä viiden minuutin pelin jälkeen vieraat olivat iskeneet jo kolmesti. Ilves sai haluamansa alun, mutta Ruutupaidat haki kavennusta. Muutaman paikan jälkeen Ruutupaidat onnistui, kun Jan Westermarkin syötöstä Juho Mäkiniemi siirsi pallon verkkoon Ilves-maalivahdin estelyistä huolimatta.

Toisella jaksolla näkyi Ilveksen turvallinen johto, eli joukkue pyrki pitämään palloa ja välttämään virheitä. Ruutupaidat haki sen sijaan aggressiivisemmin kavennusta. Ilves iski kuitenkin seuraavan maalin ja tilanteeksi 1-4, kun toista puoliaikaa oli pelattu 10 minuuttia. Ruutupaidat pääsi vielä kertaalleen maalin päähän, kun Lassi Mäkitalo syötti maalin eteen ja pallo kimposi Ilves-pelaajan jalasta omaan maaliin. Kotijoukkueen virhetili täyttyi kuitenkin melko pian ja kertaalleen Ilves pääsi 10-metriin, josta Ilveksen Jani Nyblom iski ottelun loppunumeroiksi 2-5.

Leo Tuisku oli kohtalaisen tyytyväinen omiensa peliin.

- Ihan hyvin pelasimme tänään ja tästä on kiva lähteä pelaamaan karsintapeliä. Uskon joukkueeseen ja muutama viime ottelu on mennyt pelillisesti aivan hyvin, mutta tulokset totta kai ratkaisevat. Pettynein olin tänään Kauppaopiston saliin ja äänentoistoon, johon täytyisi keksiä jokin ratkaisu, manaili Leksa ottelun jälkeen.

Ruutupaidat pelasi varsin hyvin ja tasaisesti, mutta Ilveksen hyvä alku pelissä oli ratkaiseva. Toki tamperelaiset pelasivat muutenkin hyvin ja joukkueella on mitalin kiilto silmissä kevään peleissä, eli ei Ruutupaidat huonolle joukkueelle hävinnyt.

Ruutupaitojen kauden tärkein ja viimeinen ottelu pelataan näillä näkymin sunnuntaina 28.2. ja pelipaikkana on Kauppis. Vastustaja ei toistaiseksi ole selvillä, mutta joko Sievi Futsal tai rakas vihollinen TP-Kaarle kohdataan.

Tilastot: http://www.futsal.fi/tiedotearkisto/?num=21693