Ruutupaidat

Raportit 2009-2010

Kolmas tappio putkeen (8.11.2009)

Ruutupaitojen toinen kahden pelin viikonloppu ei kartuttanut joukkueen pistepussia loppujen lopuksi ollenkaan, vaan molemmat ottelut päättyivät tappioon. Sunnuntain koitos sarjanousija FT Kemi-Torniota vastaan päättyi vierasjoukkueen maalin voittoon lukemin 4-5 (4-3), vaikka vaasalaiset olivat jo ehtineet karata ensimmäisellä jaksolla neljän maalin johtoon.

Ensimmäinen jakso alkoi siis Ruutupaitojen hallinnalla ja joukkue siirtyi turvallisen tuntuiseen 4-0 johtoon, kun vähän yli puolet ensimmäisestä jaksosta oli pelattu. Maaliteossa onnistuivat Tomislav Krstevski, Tony Soikkeli, Joel Sunabacka sekä kapteeni Pekka Liukkonen. Vieraat tulivat kuitenkin maalin päähän vielä ennen taukoa, joten tilanteessa 4-3 siirryttiin paljon keskustelua aiheuttaneisiin pukusuojiin viettämään taukoa.

Tauolla pelaajavalmentaja Leo Tuisku käskytti joukkuettaan huonosti sujuneen jakson loppupuoliskon takia. Tavoitteena oli poistaa helpot virheet ja kasvattaa johtoa hieman turvallisemmaksi kuin mitä yksi maali tarjosi. Vieraat olivat kuitenkin toista mieltä ja onnistuivatkin tasoittamaan pelin. Sekään ei vielä lapinmiehille riittänyt, vaan joukkue onnistui siirtymään myös ensimmäistä kertaa johtoon viidennen maalin seurauksena. Jakson lopulla Ruutupaidat sai vielä hyvän paineen aikaiseksi, mutta maalinteossa joukkue ei kuitenkaan onnistunut.

Tuisku ei pelaajien päätä ottelun jälkeen silitellyt, sillä kolmeen pisteeseen oli hyvät mahdollisuudet.

- Tänään vastustaja halusi voittaa enemmän, joka selvästi näkyi kentällä. Oliko sitten vieraiden pitkä bussimatka syynä vai mikä, mutta saimme otteluun hyvän alun, joka ei kuitenkaan kantanut loppuun asti. Tähän asti hyvin toiminut puolustuspelaamisemme oli tänään heikkoa ja asennepuolelta tuo ongelma on peräisin, jutteli Leksa pelin jälkeen.

Ruutupaidoista onnistui tänään mainitsemisen arvoisesti 1+2 tehot kerännyt Tony Soikkeli, joka palkittiin myös joukkueen parhaimpana. Seuraava ottelu pelataan tulevana lauantaina, kun joukkue kohtaa aina kovan TPK:n Kauppiksella 15.00. Viikonloppuna hemmotellaan vaasalaisia futsalin ystäviä, sillä myös sunnuntaina on pelipäivä eli juhlapäivä. Jälleen klo. 15.00 tapahtuu Kauppiksella, kun vastaan asettuu PoPa. Joukkueen tavoitteena on kääntää kurssi ja ottaa lisäpisteitä tulevista otteluista.

Kokoonpano: Petri Tuomela, Rasmus Hakala, Jan Westermark, Pekka Liukkonen (c), Leo Tuisku, Lassi Mäkitalo, Nicolas Tuisku, Joel Sunabacka, Tomislav Krstevski, Tony Soikkeli, Juho Mäkiniemi, Mustafa Maki