Ruutupaidat

Raportit 2009-2010

Ruutupaidoilla vaikeaa (14.11.2009)

Lauantain Futsal-liigan ottelu Ruutupaitojen ja TPK:n välillä ei tuonut muutosta vaasalaisten kurssiin, vaan tuloksena oli neljäs perättäinen tappio lukemin 2-5 (1-1). Tasainen kamppailu ratkesi vieraiden parempaan viimeistelyyn ja hyvään maalivahtipeliin.

Ensimmäinen puoliaika alkoi molempien osalta tunnustellen. Ruutupaitojen peliä häiritsi nopeasti kertyneet virheet, joita tuomarikaksikko jakeli melko helponoloisesti. Loppujen lopuksi viisi virhettä olikin taululla, mutta pitkiä rangaistuslaukauksia ei kuitenkaan nähty. Kotijoukkue teki ottelun ensimmäisen maalin, kun targetpelaajana pelannut Tomislav Krstevski sai Pekka Liukkosen syötön hyvin haltuun ja pääsi kääntymään puolustajan estelyistä huolimatta ja iski pallon varmasti verkkoon. Hieman sekavan tilanteen jälkeen vieraat iskivät tasoituksen läheltä ja maalivahti Petri Tuomela oli voimaton.

Toisella puoliajalla tilanteet jatkuivat tasaisina ja paikkoja oli molemmilla joukkueilla. TPK meni 1-2 –johtoon vapaapotkusta, joka sekin tilanne näytti hieman sekavalta. Pian tämän jälkeen TPK iski kolmantensa ja Ruutupaidat otti maalivahdin pois, ja haki kavennusta Liukkosen ollessa viides kenttäpelaaja. Turkulaiset iskivät kuitenkin jo ratkaisevan tuntuisen neljännen maalin. Loppuhetkillä Liukkonen kavensi vielä 2-4 -tilanteeseen Jan Westermarkin syötöstä, mutta lähemmäksi Ruutupaidat ei päässyt, vaan TPK iski kaksi sekuntia ennen päästösvihellystä loppunumerot 2-5.

Pelaajavalmentaja Leo Tuiskun mukaan ottelu olisi ollut tälläkin kertaa voitettavissa.

- Huolellisimmalla pelillä kolme pistettä olisi ollut täysin mahdollista saavuttaa tänään. Hieman olen huolissani hyökkäyspelaamisestamme, sillä maalipaikkoja ja yritteliäisyyttä pitäisi löytyä enemmän. Tuomaritkaan eivät olleet tänään ainakaan kotikoreita, sanoi Tuisku ottelun jälkeen.

Joukkueen paras oli tänään Pekka Liukkonen, joka teki tehot 1+1 ja palkittiin lisäksi joukkueen parhaimpana. Liiga jatkuu huomenna, kun samoissa pisteissä oleva PoPa saapuu Kauppikselle. Ottelu alkaa klo 15.00 ja Ruutupaitojen tavoitteena on nyt jos koskaan napata kolme tärkeää pistettä.

Kokoonpano: Petri Tuomela, Rasmus Hakala, Jan Westermark, Pekka Liukkonen (c), Lassi Mäkitalo, Rami Louke, Nicolas Tuisku, Ville Kauppinen, Tony Soikkeli, Tomislav Krstevski, Leo Tuisku, Juho Mäkiniemi