Ruutupaidat

Raportit 2009-2010

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita (15.11.2009)

Ruutupaidat tarjosi vaasalaisyleisölle erittäin viihdyttävän Futsal-liigan ottelun sunnuntai-iltapäivänä Kauppiksella. Vastassa ollut liigan kestomenestyjä PoPa oli jälleen kova vastus, mutta tällä kertaa Ruutupaidat onnistui voittamaan, ja siten katkesi myös neljän ottelun mittainen tappioputki. Tasainen ottelu päättyi kotijoukkueen 5-2 (3-1) voittoon.

Ensimmäisellä puoliajalla toistui taas sama kuin lauantain ottelussa, eli Ruutupaitojen virhetili karttui alkuminuuteilla vinhaa vauhtia. Neljän minuutin jälkeen virheitä oli kasassa jo kolme kappaletta. Myös ensimmäinen maali oli seurausta virheestä ja merkittävästä sellaisesta sillä PoPalle tuomittiin tilanteesta rangaistuslaukaus, josta joukkueen parhaana palkittu Jarkko Reinikka vei vieraat johtoon. Maali ei kuitenkaan vaikuttanut Ruutupaitojen peliin, sillä hetkeä myöhemmin Rami Louke iski Leo Tuiskun syötöstä ottelun tasoihin. Ensimmäisen jakson aikana kotijoukkue iski vielä kahdesti. Ensin Juho Mäkiniemi laukoi loistavasti pallon yläkulmaan ja vain hetkeä myöhemmin Joel Sunabacka riisti pallon ja iski taukotilanteeksi 3-1 kovalla laukauksella.

Toisella puoliajalla PoPa haki kavennusta nostamalla maalivahtia enemmän mukaan peliin, ja Ruutupaidat oli pakotettu vetäytymään. Vieraat saivatkin kavennuksen aikaiseksi vapaapotkusta ja peli oli jälleen täysin ympäripyöreä. PoPa jatkoi hallintaa ja sai pallon kertaalleen tolppaankin. Hyökkäävä pelitapa avasi Ruutupaidoille vastahyökkäyksiä ja yhdestä tulikin maali, kun Pekka Liukkonen syötti Loukeelle, joka kääntyi näppärästi ja tuikkasi pallon verkkoon. Ruutupaidat puolusti loppuun asti tarkasti eikä PoPa saanut enempää maaleja. Sitä vastoin Liukkonen sai vielä onnenkantamoisella toimitettua pallon verkkoon, kun PoPa haki maalia viidellä kenttäpelaajalla.

Leksa Tuisku oli ottelun jälkeen tyytyväinen ja helpottunut, sillä voitto tuli tärkeään paikkaan.

- Muutimme ennen ottelua muutamia juttuja ja muutokset tuntuivat olleen onnistuneita. Hyökkäyspelaamisemme oli tänään monipuolisempaa ja saimme luotua hyvin maalipaikkoja. Puolustamisemme oli totutun vahvaa. Louke alkaa pääsemään hyvään vireeseen, joka on meille tärkeä asia, sillä hyökkäyspäässä kaipaamme edelleen lisää juonikkuutta, totesi Tuisku ottelun jälkeen.

Loukeen lisäksi tänään onnistui ottelun parhaana palkittu maalivahti Petri Tuomela, joka sai kovan kolhun päähän ottelun loppuhetkillä. Jo kertaalleen Peten ura on ollut katkolla päähän kohdistuneen iskun vuoksi, joten siksi yleisössäkin nähtiin huolestuneita ilmeitä tilanteen jälkeen.

Ottelut jatkuvat ensi sunnuntaina jälleen kotiottelulla, kun vahvassa vireessä oleva Tervarit tulee legenda Pasi Nevanperän johdolla Kauppikselle. Ottelu pelataan 22.11 klo 15.00 alkaen.

Kokoonpano: Petri Tuomela, Rasmus Hakala, Jan Westermark, Ville Kauppinen, Leo Tuisku, Lassi Mäkitalo, Pekka Liukkonen (c), Juho Mäkiniemi, Rami Louke, Joel Sunabacka, Nicolas Tuisku, Tony Soikkeli

 

Tilastot: http://www.futsal.fi/tiedotearkisto/?num=20579