Ruutupaidat

Raportit 2009-2010

Ruutupaidat KaDyn vieraaksi (14.1.2010)

Syyskierroksella makean voiton jyväskyläläisestä Kampuksen Dynamosta ottanut Ruutupaidat kohtaa taitavan nousijajoukkueen lauantaina. Ruutupaitojen edellinen voitto on nimenomaan Vaasassa pelatusta KaDy-ottelusta joulukuulta. Viimeiseen kuukauteen on mahtunut paljon iloisia asioita, joista yksi ei ole Ruutupaitojen peliesitykset.

KaDy on pelannut hyvin viime aikoina, sillä Ruutupaidoille kärsitty tappio on oikeastaan ainut heikompi ottelu viime peleistä. Joukkue on onnistunut voittamaan FT Kemi-Tornion ja Loiskeen ja GFT:tä vastaan joukkue pelasi ansaitun tasapelin. Sarjataulukossa KaDy on tällä hetkellä viidentenä vain pisteen päässä playoff-paikasta, ja joukkue on pelannut kaksi ottelua edellä olevia vähemmän. Joukkueen parhaat pistemiehet ovat Aki Miettinen, Matias Juvonen sekä maajoukkuedebytantti Jukka Kytölä. Viime kauden pisteykkönen Loiskeen riveistä Tomi Lahtinen säestää neljäntenä, mutta loukkaantumisesta kärsinyt Mikko Kytölä on saanut toistaiseksi tyytyä toivottua maltillisempiin tehoihin. KaDy pyrkii hallitsemaan otteluita ja joukkue pelaakin parhaimmillaan taitavaa futsalia. Pelitapa on Ruutupaitojen tiedossa, joten taktiikka laaditaan osittain vastustajan pelitavan mukaan.

Ruutupaidat sai viime otteluun Arto Saranpään vahvistamaan hyökkäystä, mutta hänen osallistumisensa lauantain peliin on epävarmaa. Muuten poissaoloja ei ole, joten iskukykyinen ryhmä matkustaa Jyväskylään. Pitkin viikkoa on spekuloitu viime kausina menestyksestä nauttineiden Kåre Björkstrandin ja Peter Kaupin paluusta, mutta tuskin vielä tällä viikolla heitä nähdään Ruutupaidassa. Hyökkäyspelaaminen on ollut joukkueella tällä kaudella vaikeaa, mutta Mad Maxia vastaan joukkue pystyi pelaamaan tasaisesti eikä joutunut vetäytymään liikaa. Hyökkäyspelin toimiessa, taistelee Ruutupaidat lauantainakin voitosta, sillä puolustaminen on koko kauden ollut joukkueen vahvuus.

Faniryhmän kanssa Jyväskylään saapuva Ruutupaidat kohtaa KaDyn lauantaina 16.1. klo 15.00 Huhtaharjun koululla.