Ruutupaidat

Raportit 2009-2010

Taistelu sarjapaikasta jatkuu (22.1.2010)

Futsal-liiga jatkuu Ruutupaitojen osalta vieraspelillä Turussa, kun paikallinen Pallokerho asettuu vastaan lauantai-illan myöhäisottelussa. Syksyllä Vaasan vastaavassa ottelussa TPK oli vahvempi lukemin 5-2, vaikka peli olisi ollut voitettavissa. Ruutupaitojen asema sarjataulukossa alkaa olla tukala, sillä joukkue on pudonnut karsijan paikalla PoPan voitettua edellisen ottelunsa.

TPK on pelannut viime ottelut kohtalaisesti saldon ollessa neljästä ottelusta kaksi voittoja ja kaksi tappiota. Viimeisin ottelu GFT:tä vastaan päättyi turkulaisten hyvästä alusta huolimatta tappioon. Sarjataulukossa TPK on väliinputoajan roolissa, sillä play-off -pelit jäänevät tällä kertaa väliin, eikä putoamisestakaan ole pelkoa. Joukkueen paras pistemies on ollut Kai Lempinen, joka on nakuttanut mukavat tehot 11+6. Häntä on säestänyt hyvin Christian Maja 12+4 tehoilla.

Ruutupaitojen viime otteluiden saldo on ollut enemmän kuin synkkä. Muutamasta hyvästä ottelusta huolimatta joukkue on jäänyt pisteittä kuudessa edellisessä ottelussa. Edellinen KaDy-peli oli todellinen pohjanoteeuraus, sillä 22 sekunnin jälkeen alkanut jyväskyläläisten ilotulitus päättyi lopulta kotijoukkueen seitsemän maalin voittoon. Ruutupaitojen paras pistemies on ollut Tomislav Krstevski, joka on aiheuttanut vastusjan puolustukselle päänvaivaa tehojen 9+3 -muodossa.

Pelaajavalmentaja Leo Tuisku kertoo joukkueen palaavan perusasioihin TPK-ottelussa.

- Puolustuspelimme täytyy parantua, jos aiomme saada Turusta pisteitä mukaamme. Se on aiemmin ollut vahvuutemme, mutta viime otteluissa kurinalaisuus on puuttunut. TPK:ta vastaan olemme aina pystyneet pelaaman tasaisia matseja, joten tälläkin kertaa lähdemme tosissaan hakemaan kolmea pistettä, sanaili Leksa.