Ruutupaidat

Raportit 2010-2011

Sopuisa tasapeli sunnuntain saldona (31.10.2010)

Ruutupaidat esiintyi vaasalaisyleisölle toistamiseen tällä kaudella, kun vastaan asettui Pirkkalassa kirjoilla oleva PJK. Tamperelaiset yrittivät ryöstöretkeä Kauppikselta ja saavuttaa Ruutupaitojen tapaan kauden toista voittoaan, mutta kummatkin joukkueet joutuivat pettymään. Lopputuloksena oli siten tasapeli, joka tyydyttänee enemmän vierailijoita.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja tilanteita nähtiin tasaisesti molemmissa päissä. Ruutupaidat siirtyi johtoon, kun Pekka Liukkonen ampui varmasti Jan Westermarkin hankkiman rangaistuspotkun sisään. Maaleja iskettiin ensimmäisellä puoliajalla tasatahtiin. Ruutupaidoista onnistuivat Joel Sunabacka lähietäisyydeltä, Sami Korhonen Westermarkin vapauttavan syötön jälkeen ja viimeistelijä Jumalan armosta eli Pasi Nieminen. PJK onnistui myös maalinteossa, joten tauolle lähdettiin lukemissa 4-3.

Toinen jaksoi alkoi Ruutupaitojen kannalta murheellisesti, sillä PJK karkasi maalin johtoon melko nopeassa tahdissa. Tästä ei kotijoukkue kuitenkaan lamaantunut, vaan iski niin ikään kaksi maalia. Ensin Nieminen iski illan toisensa nätin kuvion päätteeksi. 18 minuutin kohdalla Ruutupaitojen yksi monista vapaapotkukuvioista onnistui täydellisesti ja Sunabacka viimeisteli varmasti 6-5-lukemat. PJK pelasi lopun lentävällä maalivahdilla ja onnistuikin tasoittamaan ottelun.

Pientä jossiteltavaa Ruutupaidoille jäi, sillä joukkue oli johdossa vielä minuutti ennen loppua ja sen lisäksi Liukkonen pääsi 6-6-tilanteessa yrittämään pitkää rangaistuspotkua pirkanmaalaisten otettua kuudennen virheensä. Ruutupaidat pelasi tasaisen vahvasti. Sunabacka valittiin parhaaksi kahdella maalillaan ja hän pelasikin hyvän ottelun katkoen välillä puolustuspäässä mallikkaasti.

Ruutupaitojen Lassi Mäkitalo oli suhteellisen tyytyväinen lopputulokseen.
- Ihan ookoo tulos, vaikka enemmänkin oli tarjolla. Noustiin tappioasemasta, joka on hyvä, mutta toisaalta ottelun loppu jäi hieman kaivelemaan. Hyvää taistelua ja ottelu olisi voinut päättyä miten tahansa, totesi Mäkitalo.

Ruutupaitojen ottelut jatkuvat mielenkiintoisella tuplapeliviikonlopulla Etelä-Suomessa. Launtaina joukkue kohtaa Helsingissä Zenithin ja sunnuntaina vastaan asettuu ESC Tammisaaressa. Molemmat joukkueet ovat mielenkiintoisia uusia tuttuvuuksia ja etenkin Tammisaaressa on futsalinnostus ilmeisen kova.