Ruutupaidat

Raportit 2010-2011

Piste Tammisaaren kamppailusta (07.11.2010)

Ruutupaitojen viikonlopun toinen vierasottelu pelattiin Tammisaaressa, jossa paikallinen ESC yritti jatkaa puhdasta kotiotteluiden saldoaan vaasalaisten kustannuksella. Lauantaina erinomaisesti esiintynyt Ruutupaidat oli siis kovan tehtävän edessä tavoitellessaan kolmatta vierasvoittoa.

Ensimmäinen puoliaika meni odotetun käsikirjoituksen mukaan. Kotijoukkue puolusti tiiviisti ja iski vastahyökkäyksistä. Maaleja iskettiin tasatahtiin. Ruutupaidat meni kaksi kertaa johtoon, mutta ESC tasoitti molemmilla kerroilla. Tauolle siis 2-2-tilanteessa. Ruutupaidoista onnistuivat komealla kaukolaukauksella Jani Kujanpää ja Sami Korhonen. Puoliajan loppuun mahtui myös kotiyleisössä tunteita nostattanut episodi, jossa Ruutupaitojen Kujanpää kaadettiin, mutta tuomari ei korttia antanut. Kotijoukkueen pelaaja sellaisen olisi ansainnut, sillä hän ei palloa tavoitellut. Tästä kimpaantuivat vaasalaiset, jonka seurauksena Kujanpää otti keltaisen kortin ja syntymäpäiväsankarivalmentaja Leo Tuisku ohjattiin katsomoon. Tuomarin ratkaisu oli luvalla sanoen kevyesti langetettu.

Toinen puoliaika jatkui siitä, johon ensimmäinen jäi: Ruutupaidat hallitsi, mutta liukkaalla kotiareenalla pelannut ESC tuli jatkuvasti vaarallisesti vastahyökkäyksillä. ESC iskikin puoliajan kuluessa tilanteeksi 4-3, mutta Ruutupaidat toi tasoihin Joel Sunabacka hienolla kaukovedolla. Sunabacka viimeisteli myös vieraiden kolmannen maalin.

Ruutupaidat saa olla melko tyytyväinen, sillä tasoitusmaali tuli 30 sekuntia ennen loppua. Toisaalta joukkue johti peliä vielä viisi minuuttia ennen loppua. ESC pelasi varsin poikkeuksellista futsalia ainakin muihin Ykkösen joukkueihin verrattuna. Liigassa moni pelaa vastaavasti, eli erittäin puolustusvoittoisella vastahyökkäystaktiikalla. ESC oli nuori, taitava ja kurinalainen joukkue, joka tulee jatkossakin todennäköisesti ottamaan monelta joukkueelta pisteitä, varsinkin kotikentällä. ESC:n taktiikka sopi tavallaan Ruutupaidoille ainakin tässä ottelussa, sillä edellisen päivän peli(t) painoi vielä hieman jaloissa. Tunnelma pallohallissa oli hieno ja ihmisiä oli paikalla salintäydeltä. Ottelu ei ollut missään nimessä ruma, mutta muutama taklaus nähtiin, joiden takia tunteet kuumenivat hyvässä hengessä niin kentällä kuin katsomossakin, ja muutama keltainen kortti jaettiin. Kenttä ja pallo oli Kauppikseen verrattuna eriskummalliset, mutta eivät merkittävästi vaikuttaneet kuitenkaan itse pelitapahtumiin.

Ruutupaidoista onnistui tällä kertaa kakkosketju, joka iski kaikki maalit. Sunabacka palkittiin jälleen parhaana kahden maalin ansioista. Myös maalivahti Kimmo Oksanen piti Ruutupaitoja toisella puoliajalla pelissä mukana loistavilla lähitorjunnoilla.

Ottelut jatkuvat ensi lauantaina kotipelillä, kun vastaan asettuu Ykkösen yksi legendaarisimmista joukkueista, Marmiksen Kuula. Ottelu siis lauantaina ja kello 15.00 alkaen.

Kokoonpano: Kimmo Oksanen mv, Jan Westermark, Tero Saarela, Pekka Liukkonen (C), Lauri Karri, Jani Kujanpää, Joel Sunabacka, Tomislav Krstevski, Sami Korhonen, Aleksi Rouhiainen, Ville Kauppinen, Jukka Vankka (mv)