Ruutupaidat

Raportit 2011-2012

Uusi kausi käyntiin

 

Ruutupaidat avaa futsalkautensa Tammisaaren ESC:tä vastaan lauantaina klo 15 Kauppaoppilaitoksella. Ruutupaitojen pelaajavalmentajina jatkavat toista kautta Jani Kujanpää ja Tero Saarela. Ruutupaidoissa on ollut pelaajistossa jonkin verran vaihtuvuutta tälle kaudelle, mutta suurin osa pelureista oli mukana myös edelliskaudella. Isoimmat saappaat jättivät täytettäviksi Ilkka Laiho ja Hannes Hautala, jotka tehtailivat edellisellä kaudella paljon pisteitä. RP:n uusvanhoja pelaajia ovat tälle kaudelle mm. Arto Saranpää ja Tomislav Krstevski, jotka tuovat kokemusta joukkueeseen.

 

Edelliskaudella Ruutupaidat ja ESC päätyivät tasapisteissä sijoille viisi ja kuusi. Edelliskaudella pelattiin vain yksinkertainen sarja ja joukkueet kohtasivat kertaalleen Tammisaaressa ja silloin päädyttiin pistejakoon 4-4 lukemin. Kova testi on todennäköisesti heti tulossa kotijoukkueelle, sillä ESC on hankala vastustaja. Tammisaarelaisilla on ainakin viime kaudella ollut tiivis puolustus ja pallonriiston jälkeen joukkue iskee nopeasti vastaan. Täksi kaudeksi joukkue on kuitenkin vaihtanut vastuuvalmentajaa, kun AC Stopissa hyvää työtä tehnyt Paulo Pimetel on ottanut ohjat käsiinsä. Epäilisin kuitenkin, että toimivaa taktikkaa ei liikaa muuteta tulevalle kaudelle. Huhujen mukaan ESC:n tavoitteena onkin paikka kolmen parhaan joukossa. Joukkueen syömähampaiksi povaisin Timo Brotkinia ja Johan Estlanderia.

 

Kotijoukkue RP:n uudistuneella pelaajamateriaalilla olisi myös täydet mahdollisuudet parantaa viime kauden sijoitustaan. Joukkueessa on hyvin kokemusta ja nuoruuden intoa. Lisäksi valmennuskaksikon taktiikka alkaa ainakin toivottavasti iskostua pelaajille paremmin päähän toisella kaudella. RP:n pelaajat tuntevat toisensa hyvin niin futis- kuin futsalkentiltäkin ja yhteispelin pitäisi olla kunnossa heti kauden avauspotkusta lähtien.

 

RP pelasi ennen kauden alkua kaksi harjoitusottelua, jotka olivat molemmat Kokkolan turnauksessa. Ensimmäisessä pelissä tuli takkiin liigajoukkue Sievi Futsalilta 4-1 lukemin. Toisessa pelissä kaatui selvänumeroisesti Kakkoseen noussut IK Myran 5-1.

 

Tervetuloa lauantaina kauppikselle kannustamaan RP:lle kauden avauspisteet!

 

 

HoTo