Ruutupaidat

Raportit 2011-2012

Kolmen pisteen viikonloppu


Ruutupaidat matkasi kauden ensimmäisiin vierasotteluihin menneenä viikonloppuna, kun peräkkäisinä päivinä vastaan asettuivat PJK Pirkkalassa ja ÅIFK Turussa. Ensimmäisessä ottelussa RP:n jalat olivat jääneet vielä bussiin, kun viiden minuutin pelin jälkeen taululla olivat jo 5-0 lukemat ja peli oli taputeltu. RP sai tehtyä vielä kuitenkin edes jonkinmoisen ryhtiliikkeen ja pelin loput 35 minuutia päättyivät 3-3 ja PJK vei täten pinnat lukemin 8-3. Toisessa ottelussa RP:n valmennusjohto oli saanut puolustuspelin tiiviimmäksi ja nappasi ansaitut avauspisteet lukemin 0-2.

 

Launtaina pelatussa ottelussa RP sai painajaismaisen alun, kun joka vaihdossa tuntui ensimmäisellä viisiminuutisella kolisevan omiin ja taululla olivat 5-0 lukemat kotijoukkueelle. Ruutupaidat pääsi kuitenkin pikkuhiljaa peliin paremmin mukaan ja kenttätapahtumat tasoittuivat. Ottelu oli kuitenkin huonon alun johdosta jo ratkennut ja lopulta päädyttiin PJK:n 8-3 voittoon.

 

Sunnuntain ottelussa kohtasivat vielä nollassa pisteessä olevat ÅIFK ja RP. Pelin alku oli tarkkaa pelaamista ja RP:n valmennusjohto oli vaihtanut hieman puolustavampaan vastaiskutaktiikkaan, joka toimikin hienosti. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa avausjaksolla, mutta viimeistely ontui. RP:n 1-0 johtomaalin pääsi tekemään uusi vahvistus Genc Temaj vapaapotkun jälkitilanteesta. Puoliajan lopulla pääsi kotijoukkue vielä kokeilemaan kahteen otteseen pitkää rangaistuspotkua virhetilin täytyttyä, mutta RP:n Jukka Vankka hoiti tilanteet tyylikkäästi.

 

Toisella jaksolla Ruutupaidat jatkoi loistavaa puolustustaisteluaan, eikä vastustaja saanut montaakaan laukausta kohti maalia. Ruutapaidoilla oli useampi loistava paikka tehdä lisämaaleja, mutta kotijoukkueen maalilla ollut Joonas Puolamäki teki useita huippupelastuksia. Turkulaiset hakivat tasoitusmaalia ilman maalivahtia ja noin viisi minuuttia ennen loppua pääsi Tomislav Krstevski niittaamaan loppunumerot 0-2.

 

RP on nyt tahkonnut siis kolme sarjaottelua ja saldona kaksi tappiota ja yksi voitto. Tulevana lauantaina 5.11RP kohtaa kotoisella Kauppiksella helsinkiläisen Zenithin.

 

 

-HoTo