Ruutupaidat

Raportit 2011-2012

Sarjakärki RP:n vieraaksi

Ruutupaidat-Zenith (Helsinki) la 5.11 klo 15 Kauppaoppilaitos

 

Ruutupaidat sai ensimmäisen voittonsa viime sunnuntaina, kun sarjanousija ÅIFK kaatui kauden kolmannessa ottelussa maalein 2-0. Ensimmäiset kaksi ottelua RP oli hävinnyt murskaluvuin 11-2 ja 8-3, joten voitto oli elintärkeä itseluottamuksen kannalta.

RP joutuu kovaan testiin lauantaina, kun vastaan tulee kaikki kauden kolme peliä voittanut Zenith Helsingistä. Zenith on viime vuosina tunnettu tiiviistä puolustuspelistään, mutta hyökkäyspäässä ei ole tullut tarpeeksi tehoja. Tällä kaudella taas näyttää ensimmäisien pelien perusteella, että tarvittavia maalejakin syntyy. Zenithin puolustus on ollut alkukaudella todella tiivis,  joukkue on päästänyt vaivaiset kolme maalia omiin yhtämonessa ottelussa. RP:llä riittää siis työsarkaa, että myllypurolaisten puolustus saataisiin sahattua auki. Tälle kaudelle Zenith sai muutaman täsmävahvistuksen kun, Jussi Kuusela GFT:stä, Tommi Härkönen ACE:sta, Janne Rantala Maku:sta ja Tuomo Känsäkoski LA-VE:sta liittyivät joukkueen vahvuuteen.

Ruutupaidoille elintärkeää tässä pelissä on saada alkukaudella pahasti vuotanut puolustus kuntoon. Omiin on edellisen pelin nollapelistä huolimatta mennyt peräti 19 maalia. Hyökkäyspäässäkin saisi myös olla enemmän kliinisyyttä, kun tehtyjä maalejakaan ei ole kuin 7.

 

RP varmasti haluaa tarjota fanaattisille kannattajilleen selvästi paremman esityksen, kuin kauden avauskotipelissä, joka päättyi katastrofaaliseen 11-2 tappioon. Tähän asti voittamaton Zenith on varmasti kivenkova vastus tällä hetkellä ja RP saa esittää parastaan tässä matsissa, että täydet pisteet jäisivät Vaasaan. RP:n pelaajamateriaalikin on hieman elänyt viime peleissä ja kotiyleisö saa nähdä todennäköisesti muutaman uuden nimen kokoonpanossa.

 

-HoTo