Ruutupaidat

Raportit 2011-2012

Ruutupaidat voittoon vakuuttavalla esityksellä

Ruutupaidat-Zenith (Helsinki) 4-2 (1-0)

 

Ruutupaidat on selvästi saanut puolustuspelinsä kuntoon kahden ensimmäisen pelin murskatappion jälkeen ja sen myötä on pistesaldo alkanut karttua. Zenith ei saanut ottelussa montaakaan laukausta kohden Ruutupaitojen veräjänvartijaa Jukka Vankkaa ja RP:n puolustus oli todella tiivis. Zenith oli ennen tätä peliä voittanut kaikki kolme otteluaan, mutta tässä pelissä joukkue ei ainakaan kummemin vakuuttanut.

 

Ottelun alku oli RP:n pallollista hallintaa vieraiden keskityessä varjelemaan omaa maaliaan tiivisti. RP:llä oli alkuminuuteilla muutama maistuva paikka, mutta pinkkipaitojen maalivahti torjui hyvin jaloillaan lähietäisyydeltä tulleet laukaukset. Lopulta RP sai avattua maalitilinsä, kun sivurajapotkusta Jan-Christian Westermark vippasi korkean pallon yli Zenithin pelaajien ja maalivahdin alueen kaarelta laukoi Tomislav Krstevski pallon volleylla sisään. Zenith sai erän ainoan hyvän maalipaikkansa 9 minuutin kohdalla, kun Jussi Kuusela haastoi hyvin laidasta puolustajan ohi ja laukoi tulisen vedon takatolppaan. Erän loppu oli RP:n näennäistä hallintaa maalipaikkoja oli muutama, mutta lisämaaleja ei enää nähty avauskakskympisellä.

 

Toista jaksoa oli pelailtu viitisen minuutia, kun kotijoukkue lisäsi johtoaan kahteen maaliin, kun Lauri Karri sijoitti varmasti poikittaissyötön takakulmaan. Suurin osa tästäkin puoliajasta oli RP:n näennäistä hallintaa eikä tuntunut missään vaiheessa, että vierailijat tulisivat kotivoittoa estämään. Ruutupaidat siirtyivät jo ratkaisevan tuntuiseen 3-0 johtoon, kun ”Kauppiksen” pelikellossa oli enää viisiminuuttia aikaa. Tomislav Krstevski pääsi iskemään hienolla laukauksella jo illan toisen osumansa. Maalin jälkeen Zenith otti aikalisän, jonka jälkeen tuli ylimääräinen kenttäpelaaja sisään maalivahdin tilalle. Tämä liike tuotti nopeasti kavennusmaalin, kun Jussi Kuusela pääsi tuikkaamaan 3-1 kavennusosuman. Tästä ei kuitenkaan kulunut kuin 10 sekuntia, kun Tomislav Krstevski täräytti pienestä kulmasta pallon etuylänurkkaan ja peli oli taputeltu. Ottelu aikaa oli enään 10 sekuntia jäljellä, kun Aku Itälän kärkkäripotku alakulmaan kaunisteli hieman loppulukemia vierailijoiden kannalta.

 

-HoTo