Ruutupaidat

Raportit 2011-2012

RP hakee paluuta voittojen tielle

 

Ruutupaidat-PS Villa (Hyvinkää) la 26.11 klo 15 Vaasan Ammattiopisto.


Ruutupaitojen kausi on alkanut odotuksiin nähden huonosti ja kuuden pelin jälkeen saldona on vasta 6 sarjapistettä. RP on pelannut kaksi edellistä peliään vieraskentillä ja molemmissa peleissä tuli yhden maalin tiukat tappiot. Molemmat pelit olisivat olleet täysin voitettavissa, mutta puolustuspeli ei vaan yksinkertaisesti toimi tällä hetkellä ja omiin menee aivan liikaa maaleja. RP:n vieraaksi Vaasan Ammattiopistolle saapuu lauantai-iltapäivänä sarjanousija PS Villa Hyvinkäältä, joka on aloittanut kautensa ihan mukiinmenevästi saalistaen 7 sarjapistettä.

PS Villa nousi edelliskaudella kabinettipäätöksellä Ykköseen, kun muutama joukkue Ykkösessä luovutti sarjapaikkansa. PS Villa on tällä kaudella ottanut kuudesta pelistään 2 voittoa ja pelannut yhden matsin tasan. PS Villan kauden tappiotkin ovat YlöR-peliä lukuun ottamatta olleet yhden maalin erolla, joten joukkuetta ei kannata missään nimessä aliarvioda. Villa on nuorekas joukkue, jossa on muutama kokenut pelaaja, joista tunnetuin on entinen maajoukkuemies Jukka "Lotto" Lottonen. Villa on tähän menessä ollut suht tehokas hyökkäyssuuntaan, joukkue on tehnyt tällä kaudella kuudessa ottelussaan 28 maalia, mikä on 9 enemmän kuin RP:llä. Puolustuspeli on tosin heilläkin ollut hieman hakusessa ja pallon omasta rysästä on saanut Villan veskari kaivaa 25 kertaa.

RP:n pelit ovat olleet pelillisesti ihan hyvää tasoa, mutta tasaisia pelejä ei olla pystytty kääntämään voitoiksi. Tiettyä voittamisen kulttuuria ja itseluottamusta pitäisi jostain kaivaa. Ruutupaidoille olisi tärkeää aloittaa ensimmäinen kakskymppinen tarkemmin puolustuspäässä, koska aivan liikaa joukkue on saanut lähteä tappioasemassa toiselle jaksolle, jossa peli on vasta alkanut kulkemaan hieman paremmin. Ruutupaitojen tehoista on viime aikoina vastannut lähinnä hyvässä vireessä oleva kaksikko Tomislav Krstevski ja Pekka Liukkonen, joten enemmän saisi muutkin maalikarkeloihin osallistua. Toivottavasti hanat aukeaa kunnolla lauantain pelissä ja pisteet jäävät Vaasan.

Parhaat pistemiehet:

RP:
Tomislav Krstevski 8+4=12
Pekka Liukkonen 4+5=9

PS Villa:
Zeqiri Xhevdet 4+8=12
Tomi Kohonen 5+4=9

-HoTo