Ruutupaidat

Raportit 2011-2012

Ruutupaidat ja PS Villa tasasivat pisteet

Ruutupaidat-PS Villa 7-7 (2-4)

 

Ruutupaitojen huono ensimmäinen jakso pilasi jälleen RP:n illan ja tyytyminen oli pistejakoon sarjanousijan kanssa. Ottelun viimeisellä kymmenminuttisella ottelun tuomari nousi suureen rooliin, kun RP:n virheet olivat ja täynnä ja pallo tuomittiin kahteen otteseen kymmeneen metriin. Ottelun tuomari määräsi näissä rangaistuspotkuissa virheellisesti veskarin maaliviivalle, vaikka säännöissäkin sanotaan, että maalivahti saa olla viiden metrin päässä pallosta. RP hallitsi suvereenisti ottelun toista jaksoa ja ilman näitä ”pitkiä” rankkuja pisteet olisivat jääneet Vaasaan.

 

Ruutupaitojen kannalta peli alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, kun pistepörssinkärkinimi Tomislav Krstevski pääsi tuikkaamaan läpiajon päätteksi pallon maaliin. Peli passivoitui liikaa kotijoukkueen osalta ja vierasjokkue PS Villa hallitsi selvästi pallollista peliä. PS Villa sai onnekkaan tasoitusmaalin, kun Olli Elorannan kärkkärilaukaus vaihtoi suuntaan RP:n puolustajasta ja painui vastustamattomasti verkon perille. Kotijoukkue RP siirtyi jälleen johtoon puoliajan puolivälin kohdalla, kun Jan-Christian Westermark sivalsi kuulan hienosti rysään. Johtomaalista ei tosin ehtinyt kulua, kuin neljä minuuttia kun Kalle Helin oli unohtunut vapaaksi maalinedustalle eikä kokenut pelimies erehtynyt vaan täräytti pelin tasoihin. Puoliajan lopussa RP:n taivas taas tummeni, kun Villa pamautti kaksi maalia vapaapotkuista ja taas oltiin ensimmäisen puoliajan jälkeen takaa-ajajan roolissa. Maalintekijöinä kunnostautuivat Olli Eloranta ja Miikka Hurme.

 

PS Villa aloitti räväkästi toisen puoliajan ja ajassa 22:18 Miikka Hurme laukoi vapaapotkun jälkitilanteesta jo lukemiksi 2-5. RP aloitti kirinsä kaksi minuuttia myöhemmin, kun Mathias Träsbäck laukoi hienosti pallon taka-alakulmaan. Samainen kaveri iski heti perään toisen maalinsa ja tämän jälkeen oli tilanne jo 4-5. Ajassa 30:12 pääsi RP jo rinnalle, kun Tomislav Krstevski väänsi pelin tasoihin lähietäisyydeltä. Vieraat siirtyivät kuitenki jälleen johtoon, kun Ruutupaitojen virheet täyttyivät ja kymmenestä metristä pallon laukoi maaliin Olli Eloranta. Vahva targetpelaaja Tomislav Krstevski oli hankala pideltävä PS Villan puolustajille ja ajassa 35:57 joutui hyvinkääläisten puolustaja rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti ja pallo vietiin kuuteen metriin. RP:n kapteeni Pekka Liukkonen ei näistä paikoista erehdy ja jälleen oltiin tasoissa. Kuitenkin vierasjoukkue pääsi jälleen kymmeneen metriin, kun pallo pomppasi kotijoukkueen pelaajan käsivarteen. Rankkupilkulta ei Olli Eloranta taaskaan erehtynyt ja vierailijat 6-7 johtoon. Tämän jälkeen RP otti maalivahdin tilalle ylimääräisen kenttäpelaajan ja kotiyleisön kannatuksen siivittämänä pääsi Arto Saranpää tuikkaamaan pelin tasoihin.

 

Vähän huono maku jäi kuitenkin pelistä, joka olisi pitänyt pystyä voittamaan. Vierasjoukkueestakin oli useampi tärkeä pelaaja sivussa ja ensimmäisen jakson peliesitys RP:ltä liian erittäin huono. Oman hämmenyksensä toi peliin tuomarikaksikko, jolla ei olleet pelinsäännöt oikeen hanskassa. Maalivahdin määräminen virheellisesti maaliviivalle kymmenenmetrin rangaistuspotkusta todennäköisesti maksoi voiton ottelusta. Seuraavaksi RP pelaa 10-11 joulukuuta vieraskentällä Kyveä ja US.Skädämiä vastaan.

 

-HoTo