Ruutupaidat

Raportit 2011-2012

Kylmäkosken kautta Jyväskylään.

Kylve-Ruutupaidat la 10.12 klo 15 Toijalan Monitoimisali

U.S. Skädäm-Ruutupaidat su 11.12 klo 13 Jyväskylän Monitoimitalo

Ruutupaitojen kausi jatkuu siis tuplaottelulla viikonloppuna, kun vastaan asettuu Kylmäkosken Kylve ja sunnuntaina Jyväskylän U.S.Skädäm. Ruutupaitojen kausi on alkanut heikosti odotuksiin nähden ja pisteitä on plakkarissa selvästi odetettua vähemmän. Tuplapeliviikonloppu tarjoaisikin hyvän mahdollisuuden RP:lle parantaa asemaansa sarjataulukossa, jos kaikki menisi nappiin ja täydet 6 pistettä matkaisi Vaasaan.

Ensimmäisenä lauantai-iltapäivänä käydyssä pelissä RP saa vastaansa Kylven, jonka kausi on toistaiseksi ollut vuoristorataa. Kylve on kahdeksasta pelaamastaan ottelusta voittanut neljä ja häviöitä on myös saman verran. Kauden alun arvioissa Kylve laskittiin yhdeksi suurimmista ennakkosuosikeista tähän sarjaan. Joukkueen runko on pysynyt pitkään kasassa, joskin muutamia täsmävahvistuksia saapui täksi kaudeksi riveihin, kuten Ilveksen maalivahti Juho Laine ja Gepardien entinen pistenikkari Toni Niskala. Kylve on tunnetusti ollut kotonaan kova, mutta vieraissa on peli hieman yskinyt. Kylve on neljästä kotipelistään ottanut tähän menessä kolme voittoa, joten RP:llä on varmasti vaikea iltapäivä tulossa ja parastaan pitää esittää, jotta pisteet otetaan.

Nousijajoukkue U.S.Skädäm on puolestaan nousijajoukkue, joka pääsi takaportin kautta Ykköseen saatuaan luovutuspaikan. Skädäm on kuitenkin alkukaudesta näyttänyt. että se ei todellakaan ole mikään heittopussi vaan seitsemästä pelistään se on napannut kolme voittoa ja neljä tappiota. Skädäm on tunnetusti ollut lähinnä opiskelijoiden joukkue, joten pelirentouden ja hyvän fiiliksen kautta mennään. Skädämillä on myös tulossa kahden pelin viikonloppu, koska joukkue matkustaa lauantaina Helsinkiin Zenithin vieraaksi. Skädäm ei siis pääse ainakaan tuoreemmilla jaloilla, kun RP peliin. Skädämin ongelma alkukaudella on ollut sama, kuin RP:llä eli omiin menee liikaa maaleja. Skädämin verkko on heilahtanut tähän menessä Ykkösen toiseksi eniten eli 44 kertaa.

Ruutupaidat lähtee hyvällä motivaatiolla viikonloppuun ja tavoitteena on täydet 6 sarjapistettä. Vieraspeleissä on yleensä pelaajamateriaali hieman elänyt, mutta eiköhän sieltä iskukykyinen ryhmä matkaan lähde. Vieraspelit ovat kuitenkin viime kausina sujuneet RP:llä melkeen paremmin, kuin kotoisella Kauppiksella ja nyt olisi kaksi "big stealiä" enemmän kuin tarpeen ennen joulun viettoa.

Joukkueiden parhaat pistemiehet:

RP

Tomislav Krstevski 10+5=15

Pekka Liukkonen 5+5=10

Kylve:

Juha Vedenpää  7+9=16

Henri Ojala 6+3=9

U.S.Skädäm

Tero Kupari 5+6=11

Mikko Matilainen 8+2=10

 

-HoTo