Ruutupaidat

Raportit 2011-2012

Yhden pisteen viikonloppu

Ruutupaidat jäi vain yhteen vaivaiseen pisteeseen kahden ottelun viikonloppuna. Lauantaina käyty peli oli pelillisesti näistä matseista parempi ja numerot 6-2 eivät kerro totuutta pelin kulusta. Sunnuntain Skädäm peli oli tahmeampi, mutta voiton luisuminen käsistä 30 sekuntia ennen loppua harmittaa tietysi kovasti. Ruutupaidat ovat saalistaneet näin vasta 7 pistettä kahdeksasta pelistä, joka on auttamattomasti liian vähän.

Lauanantai-iltäpäivänä käytiin siis Kylmäkoskella tiukka vääntö tärkeistä pisteistä pelissä RP:llä oli hyvää liikettä ja kovaa yrittämistä, mutta lopussa peli ratkesi jälleen väärään suuntaan. Pelin alku oli hyvää peliä vaasalaisilta pallo liikkui ajoittain kivasti ja hyvällä jalalla olivat pojat liikkeellä. Muutamista hyvistä paikoista ei kuitenkaa RP saanut pelivälinettä maaliin. Ottelun avausmaalin pääsi kuitenkin laukomaan kotijoukkueen Juha Vedenpää, joka sai pallon maalivahdin alueen rajalla nopea kääntölaukas alanurkkaan ja 1-0 taululle. Ensimmäisen kakskymppisen lopussa pääsi vielä Tony Rasimus sivaltamaan pallon tyhjiin Juha Vedenpään esityöstä ja näin kotijoukkue Kylve siirtyi tauolle 2-0 johtoasemassa.

Toinen jakso oli avointa päästä päähän pelaamista ja maalintekotilanteitakin syntyi selvästi enemmän. Toista jaksoa ei ollut takana kuin hieman päälle minuutin verran, kun Westermarkin syötöstä Genc Temaj laukoi hienon vasemmasta laidasta hienon vedon oikeaan ylänurkkaan. Maalista ei yhtinyt kulua, kuin kolmisen minuuttia kun Temaj oli taas asialla ja kulmapotkun jälkitilanteesta pallo oli jälleen maalissa ja peli 2-2. Kymmenisen minuuttia tahkottiin maaleitta , kunnes ajassa 13:30 Rasmus Laahanen vei Kylven jälleen johtoon. Peliä oli jäljellä vajaa kolme minuuttia, kun RP lähti hakemaan tasoitusmaalia ylimääräisellä kenttäpelaajalla. Tällä kertaa riski kostautui ja Kylve pääsi tekemään tyhjiin peräti 3 maalia. Kylven loput maalit iski Mika Jussila ja Juha Vedenpää teki kaksi rysää. Numerot eivät siis todellakaan kerro koko totuutta tasaisesta pelistä, mutta perinteisesti maalit lasketaan ja RP sai lähteä keskittymään sunnuntain peliin tappio niskassaan.

Hyvin levätyn yön jälkeen oli aika kääntää katse Jyväskylässä kello 13 alkavaan peliin U.S.Skädämiä vastaan. Skädäm oli myös käynyt lauantaina kovan pelin Helsingissä Zenithiä vastaan, joten molemmilla joukkueilla varmasti painoi edellispäivän pelit vielä jaloissa. Peli olikin harvinaisen avointa päästä ja päästä päähän välillä painettiin, kuin päättömät kanat. Ruutupaidat pelasikin selvästi nihkeämmin, kuin lauantaina Kylveä vastaan eikä samaan liikkeeseen päästy. Avausjakso oli pelillisesti tasaista molemmilla joukkueilla oli useampikin hyvä paikka. Ruutupaidat olivat tällä kertaa avaus kakskymppisellä tehokkaampia ja tauolle siirryttiin 1-3 vierasjohdossa. 

Toinen jakso jatkoi samanlaista kaavaa ja puolintoisin oli omat paikkansa. Skädäm lähti kääntämään peliä maali kerrallaan ja lopusta tulikin todellinen jännitysnäytelmä. Maalinteko oli toisella jaksolla RP:ltä kadoksissa ja useampi, kuin yksi maali olisi pitänyt ehdottamasti tehdä. Ruutupaitojen toisen jakson ainoan maalin teki Jan-Christian Westermark, joka upean soolon jälkeen tykitti kärkkärillä kuulan taka-yläkulmaan. Ruutupaitojen johdettua ottelua 3-4 otti kotijoukkue ylimääräisen kenttäpelaajan kentälle. Pitkän painostuksen päätteksi pääsi Skädäm lyömään pelin tasoihin, kun pelikello näytti jo aikaa 19:30. RP taisteli, kuitenkin loppuun asti ja viime sekunneilla pääsi vaasalaiset 3 vastaan 1 ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteksi Skädämin maalivahti selvästi rikkoi Westermarkkia, mutta tuomari ei päätöstä tehnyt vaan tyytyi kuuntelemaan loppusummeria.  Ruutupaitojen maaleista vastasivat Miika Niemi, Jan-Christian Westermark, Lauri Karri ja Genc Temaj. Peli oli siis nihkeämpää, kuin edellispäivänä mutta voitto tästä oli niin lähellä että 1 piste tuntuu tappiolta.

Ensi viikon lauantaina taistelu jatkuu RP:llä, kun Vaasaan saapuu sarjajumbo FC Gepardi.

-HoTo