Ruutupaidat

Raportit 2011-2012

"Valitus"

 

Ruutupaidat jätti Palloliitolle ja Erotuomarivaliokunnalle raportin 26.11.2011 pelatusta ottelusta Ruutupaidat - PS Villa, koskien huonoa erotuomaritoimintaa.

Taustaa:

Ottelun toisella jaksolla vierasjoukkueelle tuomittiin RP:n kumulatiivisten virhetilin täytyttyä 10m vapaapotkut, joista PS Villa teki 5-6 ja 6-7 johtomaalit. Molemmilla kerroilla ottelun 1.erotuomari A.Tanner määräsi Ruutupaitojen maalivahti Kimmo Oksasen omalle maaliviivalle 10m päähän, eikä antanut hänelle lupaa tulla 5m päähän pallosta. Kun tuomarille huomautettiin ensimmäisessä potkussa asiasta, ei hän suostunut ottamaan vastaan RP:n neuvoa asiasta.

Toisella kertaa kyseistä tuomaria käskettiin toimitsijapöydän eteen, että hänelle saataisiin oikaistua hänen vääristynyt kuva säännöistä ja kommentoi hän sääntöjen muuttuneen pari vuotta sitten. RP:n joukkueenjohto kertoi sääntökirjan olevan mukana ja kysyi että haluaako tuomari heti tarkistaa asian, mutta Tanner ilmoitti että tehdään se pelin jälkeen.

Pelin jälkeen käydyn keskustelun jälkeen tuomari totesi että hänellä on ollut näköjään väärää tietoa.

RP:n vaatimus:

Koska erotuomarin päätökset ovat aina lopullisia (vrt. Futsalsäännöt 2011 - SÄÄNTÖ 5 - EROTUOMARIT - Erotuomareiden päätökset), ei Ruutupaidat jättänyt asiasta vastalausetta, eikä näin ollen voinut vaatia kyseisten maalien hylkäämistä tai ottelun lopputulosta muuttamista, vaan vaati Ruutupaidat kyseisen erotuomarin hyllyttämistä välittömästi.

Päätös:

Ruutupaidoilta saadun raportin sekä erotuomarin vastineen pohjalta on selvitetty, että erotuomari Aleksi Tanner on syyllistynyt sääntöjen virheelliseen tulkintaan mainitussa ottelussa.

Erotuomarivaliokunta käsitteli tapahtuman ja päätti määrätä kahteen otteluun toisen erotuomarin Tannerin tilalle.