Ruutupaidat

Raportit 2011-2012

ESC ja Zenith Rapot

 

Ruutupaidoilla ei ollut kotiintuomisina pisteitä viikonlopun etelänkiertueelta. RP kärsi lauantaina 6-3 tappion Tammisaaressa ESC:lle ja sunnuntaina Zenithille 7-2. Tappioiden myötä RP:n tilanne on tukala sarjanhäntäpäässä ja seuraavista peleistä olisi pinnoja jo alettava tulemaan. RP:n tilanne on kuitenkin sinällään hyvä, että seuraavat neljä ottelua pelataan kotoisella Kauppiksella.

Lauantaina pelattiin Tammisaaressa sarjakärjen vieraana tiukka kamppailu, jossa kotijoukkue oli kuitenkin askeleen edellä. Ottelun alku oli tasainen, joskin ESC pääsi ajoittain vaarallisiin vastaiskuihin. Ottelun avausmaali näki päivänvalon ajassa 3:36, kun Timo Brotkin tuikkasi pallon verkon perille. RP oli kapealla materiaalilla pelissä ja muutamia vakiomiehiä jouduttiin kuormittamaan pitkillä vaihdoilla. Avausjaksolla ei oikeen vaarallisiin paikkoihin RP päässyt, koska kotijoukkue puolusti erittäin hyvin. Pitkään näytti, että puoliajalle siirrytään kotijoukkueen maalin johdossa, mutta kun peliaikaa oli enään 4 sekuntia jäljellä Pekka Liukkonen ohjasi Tomislav Krstevskin laukauksen hallitusti maaliin.

Toinen puoliaika alkoi RP:n kannalta todella huonosti, kun heti toisen puoliajan alkuun Jens Folk täräytti pallon etukulmasta sisään vieden kotijoukkueen 2-1 johtoon. Toinen puoliaika meni ESC:n komennossa ja kun puoliaika oli vanhentunut 8 minuutia Forsström iski vastahyökkäyksen päätteksi taululle 3-1 lukemat. Muutamaa minuuttia myöhemmin Timo Brotkin vei ESC:n jo 4-1 johtoon. RP pääsi kaventamaan nopeasti vain noin minuutti edellisestä maalista, kun Krstevski pääsi kaventamaan 4-2:een. RP ei kuitenkaan kavennuksesta huolimatta saanut sitä kuuluisaa momentumia, vaan kotijoukkue ratkaisi pelin parilla nopealla maalilla. 5-2 ja 6-2 maalit tekivät Daniel Westerlund ja Johann Estlander. RP vielä kavensi loppunumeroiksi 6-3, kun Krstevski teki illan toisen maalinsa. RP:n materiiali kapeni pelin jälkeen entisestään, kun Mathias Träsbäck loukkasi takareitensä.

Sunnuntaina puoli viisi alkaneessa ottelussa RP kohtasi pirteästi kautensa aloittaneen Zenithin. RP oli ottelussa matkassa vain 7 pelaajalla, joka hieman näkyi liikkeessä. Ottelun avauspuoliskolla RP takkusi vielä hyvin pelissä mukana, mutta ottelu repesi toisella jaksolla Zenithin eduksi lopulta 7-2 lukemin. Luottopelaajat, kuten Pekka Liukkonen joutuivat pelaamaan melkeen koko puoliajan pelaajapulasta johtuen.

Ottelun avausjaksolla peli oli vielä tasaista ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa maalintekoon. RP:n tehokaksikko Liukkonen-Krstevski loivat muutaman hyvän hässäkän pelin alkuun, kuitenkin ilman tulosta. Tomislav Krstevski pääsikin iskemään RP:n illan avausmaalin lähietäisyydeltä. Zenith oli kuitenkin tehokkaampi avausjaksolla ja myllypurolaiset pääsivät RP:n lepsun puolustuspelin seuraksena iskemään kaksi maalia ja näin kotijoukkue siirtyi puoliajalle 2-1 johtoasemassa.

Toisella jaksolla alkoi RP:n pelaajilla näkyi väsymys puserossa ja peli ei oikeen enään kulkenut ollenkaan. Zenith pääsi tekemään tasaisin väliajoin pitkin toista kakskymppistä maaleja ja lopulta Zenith otti murskaavan 7-2 voiton. Toisen jakson ainoan RP:n maalin teki Miika Niemi.

Viikonlopun ensimmäinen peli oli ihan mukiin menevää futsalia RP:ltä ja sarjakärjelle pystyttiin hyvin panemaan kampoihin. Toinen peli olikin tasoltaan selvästi huonompi, eikä jalkoja saatu oikeen liikkelle enään toiseen peliin.

Seuraavaksi RP pelaa Vaasan Ammattiopistolla tulevana lauantaina klo 15, jolloin vieraaksi saapuu PJK.

-HoTo