Ruutupaidat

Raportit 2011-2012

Musta hetki koitui kohtaloksi‏

Ruutupaidat-Kylve 1-4 (0-1)

RP koki lauantai-iltapäivän pelissä kotitappion, kun sarjakärki KylVe nappasi pisteet Kylmäkoskelle lukemin 4-1. Tappio oli iso kolaus RP:n haaveille sarjapaikan säilymisestä, mutta U.S.Skädämin tappio Zenithille antoi vielä vaasalaisen futsalin lippulaivalle toivoa tuleviin peleihin. RP kohtaa vielä  FC Gepardin Toijalassa sekä FC Rauman kotonaan nämä pelit ovat yksinkertaisesti aivan pakko voittaa.

Lauantain ottelussa oli Kauppiksella tunnelma katossa, kun parikymmenpäinen Kylven faniporukka piti tunnelmaa hienosti yllä. Ottelun avausjakso oli itsessään erittäin tasainen ja molemmat puolustivat tarkasti omaa maaliaan. Kylven hyökkäyksen pahin ase oli yllättäen maalivahdin kovat heitot suoraan maalille, jossa target hyökkääjä oli jatkamassa palloja vaarallisesti. Avausjaksolla molemmilla joukkueilla oli omat tuhannen euron paikkansa, mutta maaleilla ei tällä kertaa mässäilty. Avaus kakskympisellä nähtiin vain yksi ainut maali, jonka teki vierasjoukkue. Avausmaali syntyi, kun Kylven Henri Ojala laukoi tulisen kärkkärin vasempaan alakulmaan ajassa 13:15. Kylve oli lähellä toista maaliaan vain hetkeä myöhemmin, kun pallo kimposi ylärimasta alaspäin ehkä jopa viivan ylitse, mutta RP:n onneks tuomarit eivät olleet ajan tasalla. Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty ja puoliaikaa lähdettii viettämään 0-1 tilanteessa.

Toiseen jaksoon RP sai kaipaamansa unelma-alun, kun Pekka Liukkonen sijoitti Arto Saranpään esityöstä 1-1 tasoitusmaalin. Tässä vaiheessa kaikki näytti vielä hyvältä, mutta nopeasti peli kääntyi niin kuin monesti tällä kaudella yhtäkkiä aivan päälaelleen. Kylven Henri Ojala iski lähietäisyydeltä pallon maaliin vain kaksi minuuttia myöhemmin. Kylve siirtyi 3-1 johtoon vain 20 sekuntia myöhemmin, kun Kasper Ojala puski maalivahdin heiton alakulmaan RP maalivahti Kimmo Oksasen arvioitui tilanteen väärin. Peli ehti vanheta edellisestä maalista minuutin ja kuusi sekuntia, kun Henri Ojala viimeisteli hattutemppunsa läpiajon päätteeksi ja Kylve johti jo 1-4. Tästä selkäranka hieman notkahti RP:llä ja peli meni väkinäiseksi. Maalipaikkoja RP:lläkin oli muutamia, mutta huippuvireessä ollut Kylve molari Juho Laine torjui kaikki maalia kohti tulleet laukaukset. Pelin loppu oli jälleen tasaista, eikä RP onnistunut edes ylimääräisellä kenttäpelaajalla kaventamaan peliä. Kylven tehokas reilu kaksi minuuttinen ratkaisi tänään voiton vierasjoukkueelle muuten tiukassa kamppailussa.

RP jatkaa taisteluaan sarjapaikastaan ensi lauantaina Toijalassa, jolloin vastaan asettuu paikallinen FC Gepardi.

Mitalit:

Kulta: Henri Ojala (Kylve)
Hopea: Juho Laine (Kylve)
Pronssi: Juha Vedenpää (Kylve)

-HoTo