Ruutupaidat

Raportit 2012-2013

Ruutupaidat luopui paikasta Futsal Ykkösessä

 

Kauden 2011-2012 Futsal Ykkösessä vain vaivoin paikkansa säilyttänyt Ruutupaitojen edustusjoukkue joutui luopumaan sarjapaikastaan. Päätös syntyi pitkien pohdintojen jälkeen alkukesästä. Syitä luopumiseen oli kaksi; talous ja resurssit.

Kun joukkue pelaa näinkin korkealla sarjatasolla ja toimii täysin talkoohengellä, ei talouden sekä muiden asioiden hoitaminen voi jäädä muutaman miehen harteille. Ruutupaitojen vuosittainen budjetti pyörii noin 15 000 € paikkeilla ja kun sitä on hoitamassa vain muutama kaveri, niin paukuthan siinä loppuu jokaisella.

Budjetista noin 50-70% on katettu sponsori- sekä lipputuloilla ja loput muilla järjestelyillä, joihin pelaajat ovat sitoutettu mukaan. Viime vuosi näytti pahimmat kyntensä kun muutama suurehko yhteistyökumppani jättäytyi pois eikä uusia suuria sopimuksia saatu neuvoteltua. Nyt seura kamppailee talousvaikeuksissa.

Lisäksi kun edustusjoukkueessa joukkueenjohtajan tehtäviä hoitanut Marko Rintamäki ilmoitti jo aikaisemmin jättäytyvänsä tehtävästä ja huoltaja ilmoitti lopettavansa, oli seuralla vähintäänkin kaksi paikkaa täytettävänä. Halukkaita tehtäviin ei löydetty, joten oli aika tunnistaa realiteetit ja luopua paikasta Futsal Ykkösessä. Tämän lisäksi 2-3 tonnin talousvajeen paikkaamisen korjaamiseen ei löytynyt innokkaita…

Ruutupaidoilla on ollut pari vuotta kaksi joukkuetta, joista 2-joukkue pelaa Vaasan ja Keski-Pohjanmaan yhteistä Futsal Kakkosta. Joukkue onkin ollut vuosittain kärkikolmikossa ja mahdollisuudet sarjan voittoon ovat olleet tavoitettavissa.

Seurajohdossa onkin tehty päätös muodostaa vain yksi joukkue, joka pelaa edellä mainitussa sarjassa vähintään seuraavat pari vuotta. Joukkueessa tehdään nuorennusleikkaus ja lupaavia nuoria pelaajia ajetaan sisään. Kaikki entiset pelaajat eivät siis tule jatkamaan yhdistyneessä joukkueessa, eikä se ole tavoitekaan. Joukkuetta valmentaa jo aikaisemminkin 2-joukkueen peräsimessä ollut Armin ”Mino” Vrana, jolla on vahva osaaminen futsal asioissa. Myös entisen futsal legendan, Leo Tuiskun liittymistä valmennuskaartiin ollaan väläytelty.

Uutta kautta suunnitellaan jo täyttä häkää ja kausi starttaa syys/lokakuun aikana.