Ruutupaidat

Raportit 2012-2013

Kuuma, kuumempi, kuumin...

 

Ruutupaidat kohtasi lauantaina kotonaan paikallisvastustaja FC Webjussit.
Ottelusta tiedettiin tulevan kiihkeä ja ennakkoasetelmat olivat seuraavat: RP ei ollut hävinnyt otteluakaan ja jokainen joukkue himoitsi sen päänahkaa, ollen samalla sarjan rikkeettömin joukkue kolmella keltaisella. Webjussit sen sijaan olivat sarjassa toisena ja korttisaldo oli sitäkin muhkeampi, 19 keltaista ja 2 punaista (toki muutama noista keltaisista on muuttunut punaisiksi saman pelin aikana).
Ottelun alku olikin juuri niin kovaa kuin oltiin odotettu, vastustaja tuli päälle hullun raivolla ja välillä tuntuikin että futsal oli tässä sivuseikka. Eritoten eräs tummahipiäinen kaveri pelasi sen verran hullunkiilto silmissä, että olisiko syytä miettiä lajinvaihtoa, jos on niin kannu jumis kentällä.
Erän alkuun Toni Pylkkänen telottiin sen verran rajusti, että hän joutui jättämään pelin polvivamman vuoksi. Lauri Karri vei RP:n johtoon vajaan 8 minuutin kohdalla, esityöstä vastasi Ville Kauppinen. 4 minuuttia lisää pelikelloon ja vieraat tulivat tasoihin. RP jauhoi tilanteita toiseen päähän ja onnistui erän lopussa vielä kahdesti, ensin sooloili Lipasti ja heti perään kaksikko Joensuu-Mäkitalo, tauolle siis 3-1 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti, vain vajaa minuutti niin pallo oli pömpelissä, asialla Mäkitalo-Liukkonen. Nähtiinpä erän alkupuolella taas yksi täysin järjetön "kolaus", kun Saarela niitattiin lattiaan.
RP sai 5 minuutin kohdalla 6m rankun, kun Joensuu kaadettiin rangaistusalueella. Ampumaan asettui kukas muukaan kuin itse Liukkonen, pallo maaliin ja tilanne jo 5-1.
Vierailijat napsivat virheitä kuin liukuhihnalta ja ajassa 28:11 olikin jo  6:s virhe plakkarissa. Asialle taas Liukkonen joka ei erehtynyt, 6-1. Vajaa kolme minuuttia tästä ja edellisen toisto, 7-1.
35 minuutin kohdalla alkoi taas tapahtua, ensin webjussit kavensi ja 20 sekuntia myöhemmin heidän pelaaja punaisella ulos. 10 vaparia pääsi koittamaan Joensuu, joka tälläsikin pallon maalin perukoille. Tästä taas parikymmentä sekunttia ja RP:n Mäkitalo maalisi. Sen seurauksena vierailijoiden maalivahdilla kilahti lopullisesti ja potkaisikin pallon täysillä katsomoon, osuen alarivillä istuneisiin kahteen nuoreen naiseen. Vain viisi penkkiriviä ylempänä istui eräs nainen pieni vauva sylissään ja onkin karmaisevaa edes ajatella, mitä olisikaan tapahtunut jos pallo olisi osunut häneen. Maalivahdille siis suihkukomennus.
Erän lopulla RP kaunisteli vielä lukemia, Kauppinen kahdesti ja Vrana sekä Karri kerran. Loppulukemat siis 13-2 Ruutupaidoille.