Ruutupaidat

Raportit 2013-2014

Futsal Ykkönen puolivälissä

Kausi on puolessavälissä, joten pikaiset joukkueanalyysit Ruutupoikalasien silmin.

PP-70

Joukkue ei aloittanut sarjaa erityisen hyvin, sillä avauspelien saldona oli kaksi tasapeliä ja sarjataulukossa ei näyttänyt kovinkaan hyvältä. Siitä eteenpäin meno on ollut todella vakuuttavaa. Ainoat kauneusvirheet on kotitasurit Zenithin ja LoPSin kanssa. Joukkue johtaa sarjaa ja Sergei Korsunovia ollaan ylistetty maasta taivaisiin. Joskus futsalpelit ovat jääneet 2. divisioonassa pelaavilta futismiehiltä vähemmälle uuden vuoden jälkeen, mutta jos TPV antaa poikien pelata futsalia, nousee PP-70 tätä menoa varmasti Liigaan.

Arvio: Suora nousu

PS Villa

Joukkue joutui taipumaan parissa pahassa pelissä eli Vaasassa Ruutupaidoille ja edellisellä kierroksella PP:70:lle. Joukkue on erittäin kova ja tällä hetkellä toiseksi vahvin nousijaehdokas. Kuitenkaan tappavan tehokasta ei joukkueen eteneminen ole ollut sillä maalin voittoja on tullut yllättävän paljon, mutta toisaalta se voi olla myös hyvä merkki, että pystyy tiukat pelit kääntämään voitoiksi. Tomi Kohonen on sarjan pistepörssin kakkonen ja on todella vaarallinen aina pallon kanssa.

Arvio: Karsintapaikka

Loiske

Yllättävän hyvä alkukausi Loiskeelta ja joukkueesta löytyy monia kovia pelimiehiä. Silti positiivinen yllätys toistaiseksi. Otteet ovat olleet ailahtelevaisia, eli joukkue pystyy voittamaan kenet tahansa, mutta sitten seuraavassa pelissä saattaa olla ketä tahansa vastaan ongelmia. Kova meriitti on tietysti molempien sarjakärkien voittaminen, eli joukkue on kukistanut sekä PP-70:n että PS Villan, toki molemmat kotonaan. Pistepörssin kärkikymmenikössä kolme Loiskeen pelaajaa.

Arvio: Sijat 4-6

Zenith

Jälleen kerran vähiten päästettyjä maaleja sarjassa ja siinä on salaisuus, jolla Zenith pärjää. Joukkue puolustaa todella tunnollisesti ja viholaisilla on vaikea päästä kunnon maalipaikkoihin. Tämän tuskan sai Ruutupaidatkin kokea kotiottelussaan Vaasassa, jossa peli vaikutti Zenithin hyvä puolustuspelaamisen vuoksi todella nihkeältä. Materiaali ei todellakaan ole sarjan kovin yksilötasolla, mutta joukkueena he pelaavat parhaiten.

Arvio: Sijat 4-6

TP-Kaarle

Kokkolalaiset ovat pelanneet hyvän alkukauden ja joukkue on erittäin mielenkiintoinen, sillä Petteri Forssell kiinnostaa ihmisiä hyvin paljon. Joukkueen ongelma aikaisemmilla kausilla on ollut pelaajatilanne ja etenkin uuden vuoden jälkeen, joten sama saattaa käydä myös tällä kaudella ja etenkin jos tulokset heikentyvät. Mikäli Forssell vielä jättää pelaamisen, kärki karkaa ja karsintapaikka jää haaveeksi. Joukkue on pitkälti nimenomaan Forssellin varassa, vaikka Kalliokosket ja kumppanit yrittävät parhaimpansa mukaan häntä tukeakin.

Arvio: Sijat 4-6

Ruutupaidat

Ruutupaidat aloitti kauden vahvasti ja oli pitkään kärjessä, mutta sittemmin kärki on hieman karannut, mutta joukkueella on myös ollut pitkin syksyä vähemmän otteluita pelattuna, joka on vääristänyt välillä sarjataulukkoa. Paha miinus oli ennenkuulumaton murskatappio Tampereella, mutta joukkue kuittasi sen onneksi nopeasti helpossa FC Persia-kotipelissä. Ruutupaitojen vahvuus on kaksi tasaista ketjua, ja lisäksi vaihdossa on pelimiehiä joiden vastuu on jäänyt vähemmälle, mutta taitotaso riittää varmasti Ykköseen. Ykkösketju on aina pallollisena vaarallinen ja kakkosketju saa pelin lähes poikkeuksetta pyörimään vastustajan päätyyn. Tomislav Krstevski ollut odotetun kova ja on pistepörssissä korkealla. Toivottavasti tuore loukkaantuminen ei pidä miestä pitkään pois pelikentiltä.

Arvio: Karsintapaikka

PJK

Pirkkalalaiset ovat pelanneet ok kauden, mutta joukkueen oma tavoite on ollut varmasti olla mukana tässä kuuden joukkueen ryhmässä, joka näillä näkymin tulee ratkaisemaan nousijan ja karsijan paikat. Joukkueella ei ole ollut helpoin mahdollinen sarjaohjelma, mutta se ei pelasta kuitenkaan joukkuetta mukaan kärkikahinoihin, vaan pelin täytyy parantua. Varsinaiset tähtipelaajat puuttuvat ja maaliteko onkin ollut hieman vaikeaa. Puolustuspelaaminen on sen sijaan ollut vahvaa, joukkue on päästänyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja.

Arvio: 7-9

FC Persia

Joukkue on sarjataulukossa yllättävänkin ylhäällä, sillä odotukset joukkuetta kohtaan kauden alla eivät olleet kovinkaan korkealla, eikä alkukausi sujunut kovin hyvin. Sittemmin otteet ovat parantuneet ja etenkin kotiotteluissa joukkue on ollut vahva. Muutamaa ottelua on leimannut tunteiden kuumentuminen, mutta pahimmilta ylilyönneiltä on vältytty. Joukkueen paras pistemies on ollut Azad Ebtesam kahdesalla pisteellä. Todellista ykköstähteä joukkueella ei ole ollut, vaan pisteet ovat jakaantuneet tasaisesti useamman pelaajan kesken.

Arvio: Sijat 10-12

Lapuan Ponnistus

Lapualaiset ovat pelanneet odotetusti, eli kotona on mennyt paremmin ja vieraissa heikommin. Alkuasetelmissa joukkue rankattiin taistelemaan sarjapaikasta ja samassa tilanteessa ollaan sarjan puolivälissä. Sijoitus on tällä hetkellä sijan verran viivan yläpuolella, mutta otteluita Ponnistuksella on yksi enemmän. Taistelee siis kynsinhampain varmasti koko loppukauden pisteistä. Ykkösketju Miika Korpelan johdolla on ollut selvästi parempi ja esimerkiksi Ruutupaitoja vastaan peli oli aina tasaista Ponnistuksen ykkösketjua vastaan, mutta kakkosketju on ollut selvästi heikompi. Epätasaisuus siis vaivaa, mutta toivottavasti Etelä-Pohjanmaan ylpeys säilyttää vähintään nykyisen sijoituksen.

Arvio 7-9

Pori Futsal

Porilaisten kausi ei ole sujunut todellakaan odotusten mukaan, sillä joukkue majailee jopa karsintaviivan alapuolella. Jopa nousutavoittein kauteen lähtenyt fuusiojoukkue on ollut pettymys, mutta joukkue saattaa hyvinkin parantaa asemiaan kauden edetessä. Puolustuspelaaminen on ollut hyvää, mutta hyökkäyspelaamisessa on ollut parantamisen varaan. Otteluohjelmakin helpottuu Pori Futsalilla, sillä joukkue kohtaa ACE:n, Ponnistuksen ja Persian vielä kotonaan, joten sarjapaikka saattaa hyvinkin ratketa tähän kotietuun. Joukkueen paras pistemies on ollut futsalin Maajoukkueessa vielä viime kaudella ollut Sami Rantala.

Arvio: 7-9

LoPS

Joukkuetta povattiin melko vaikeaan tilanteeseen lähtökohtaisesti, sillä viime kaudellakaan joukkue ei Kakkosessa pärjännyt mitenkään maagisesti jos vertaa esim. Ruutupaitoihin, joka oli ylivoimainen viime kaudella Kakkosessa. Ennustus on pitänyt melko hyvin paikkansa, sillä vaikka kahdeksan pistettä on plakkarissa, on vaikeuksia kuitenkin odotettavissa kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Joukkue on päästänyt sarjassa eniten maaleja, joten sieltä päästä löytyy suurimmat ongelmat. Pelkästään puolustuspeliin keskittymällä ei kuitenkaan pelejä voi voittaa, joten loimaalaisten perustilanne taitaa kuitenkin olla se, ettei pelaajamateriaali yksikertaisesti vain ole riittävän hyvä tämän kauden Ykköseen. Joukkueen paras pistemies on ollut SoFossakin liigaa pelannut Tuomas Hakala, joka on pörssin 15:lla sijalla. LoPSin paras edesottamus kaudella on toistaiseksi ollut vierastasurin hakeminen PP-70:n vieraana.

Arvio: 10-12

ACE

Mitä lienee tapahtunut tamperelaisten opiskelijoiden keskuudessa, sillä niin pahasti penkin alle on kausi mennyt. Viime kauden parhaista pistemiehistä Matti Anttonen on edelleen mukana, mutta 25 maalia iskenyt Teemu Vento ei enää pelaa, joten kyllä siitä jo tietysti suuri takapakki joukkueelle on tullut, jos ja kun korvaavaa pelaajaa ei ole tullut tilalle. ACE:n tilanne on murheellinen, sillä vaikka parempiakin pelejä on ollut, on säilyminen karannut jo kuuden pisteen päähän. Se ei tietysti ole mahdotonta ottaa kiinni, jos peli alkaa kulkemaan, mutta suuri muutos on tapahduttava, jotta perinteinen Ykkösen seura pelaisi myös ensi kaudella samaa sarjaa, sillä toistaiseksi pisteitä on ainoastaan viisi ja sarjasijoitus on viimeinen.

Arvio: 10-12