Ruutupaidat

Raportit 2013-2014

Sarjaykkönen PP-70 vastaan Kauppiksella

Ruutupaitojen kausi lähenee loppuaan ja viimeisille kierroksille riittää enemmän panosta kuin mitä pumppu kestäisi. Kierroksia on nimittäin jäljellä 3 ja RP on vain kahden pisteen päässä karsintapaikasta. Valitettavasti ratkaisu ei ole enää omissa käsissä, sillä keskinäisiä otteluita ei ylempänä olevien Loiskeen ja PS Villan kanssa ole. Ruutupaitojen lauantainen kotiottelu on erittäin mielenkiintoinen, kun sarjan voiton ja sitä kautta nousun Liigaan varmistanut PP-70 saapuu Vaasaan. 

PP-70 on ollut erittäin kovassa iskussa ensimmäisten pelien jälkeen ja varmisti edellisellä kierroksella ykköstilan. Saavutus on kova, sillä Ykkönen ja sen kärkipää on ollut tasainen ja ennen kautta ei tällaista ylivoimaa uskottu näkevän kenenkään toimesta. PP:n nuori joukkue yhdistettynä muutamalla kokeneemmalla pelimiehellä on pelannut viihdyttävää peliä. Samalla joukkueella olisi varmasti pärjännyt kohtalaisesti jo tälläkin kaudella Liigassa. Joukkueen ehdoton ykköstykki on ollut Sergei Korsunov, joka on noussut ilmiömäiseen liekkiin kuluvalla kaudella.

Ruutupojat kärsi murskaavan tappion vieraspelissä PP:tä vastaan ensimmäisellä kierroksella, joten pelaajilla on paljon hampaankolossa. Pelaajat haluavat näyttää yleisölle, vastustajalle ja ennen kaikkea itselleen, mikä on heidän todellinen taso. Harjoituksissa oli tällä viikolla mukavasti pelaajia ja hyvä tekemisen meininki ja toivottavasti sama jatkuu ottelussa. 

Sunnuntaina on panosta siis ainoastaan Ruutupaidoilla. Lähtökohtaisesti tämän kuvittelisi olevan hyvä asia, mutta aina se ei mene niin. Vastustaja saa pelata vapautuneesti ja hyvällä itseluottamuksella ilman paineita. Todellisuudessa pelin aikana ei tällaisia asioita kuitenkaan mietitä, lähinnä peliin valmistautumisessa voi olla eroa, RP:n pelaajilla ilmeet ovat vakavat ja keskittyneet, kun taas vierasjoukkueen keskuudessa on helposti rennompi tunnelma.

Ruutupaidat - PP-70 Kauppiksella lauantaina klo 15.00