Ruutupaidat

Raportit 2013-2014

Ruutupaidat tasuriin Turussa

Ruutupaidoilla oli sauma nostaa sarjasijoitustaan lauantain vierasottelussa FC Persiaa vastaan, sillä kilpakumppani Loiske hävisi oman ottelunsa. RP lähti hakemaan voittoa, mutta tällä kertaa oli tyytyminen tasapeliin lukemin 6-6(3-3).

Ottelun alku oli kotijoukkueen ja he saivat salama-alulla pari nopeaa maalia. Persia onnistui vielä kertaalleen, ennen kuin vieraat saivat maalihanat auki. RP pääsi paremmin otteluun mukaan ja veljekset Krstevski eli Tomislav ja Darjan kavensivat pelin ja kun Kujtim Shkreta onnistui vielä puoliajan viime minuutilla, mentiin tauolle tasatilanteessa.

Toisella jaksolla kotijoukkue karkasi johtoon, mutta T. Krstevski iski joukkueen neljänen maalin puoliajan keskivaiheella. Ruutupaidat alkoi pelaamaan ilman maalivahtia 6-4-tilanteessa ja se tuottikin tulosta ja pelin viimeisillä minuuteilla, kun D. Krstevski viimeisteli kahdesti ja näin päädyttiin tasapeliin.

Ottelu ei ollut Ruutupaidoilta kovinkaan kaksinen ja voitto olisi ollut otettavissa, joskin tappiokin olisi ollut mahdollinen. Vaasassa RP onnistui voittamaan ensimmäisen kierroksen ottelun ja vaikka kotijoukkueella oli tällä kertaa hieman parempi joukkue mukana, olisi kolme pistettä pitänyt tässä tilanteessa saada kotimatkalle.

Peli oli erittäin kuuma ja tuomarit eivät todellakaan saaneet pidettyä peliä hallinnassaan. Persian pelaajat liukuivat surutta kentällä, mutta tuomari ei meinannutkaan viheltää. Lisäksi ottelun lopussa sattui episodi, jossa tuomaria uhattiin kotijoukkueen pelaajan toimesta. Kielenkäyttö oli niin rumaa, että jatkoseuraamuksia toivottavasti tulee pelaajalle tai Persialle. Persia pelaa kovaa ja ajoittain sääntöjen vastaisesti, eikä siinä ole kellään sanottavaa, sillä se on heidän tyylinsä, mutta tuomareiden pitäisi pitää tällaiset pelit aivan eri tavalla näpeissään. Eilinen peli oli välillä melko kaaottista menoa.

Sarjan viimeinen peli pelataan ensi lauantaina Vaasassa, kun TP-Kaarle tulee vieraaksi. Kaikki on vielä mahdollista, mutta Zenithin pitäisi onnistua nappaamaan voitto Loisketta vastaan.