Ruutupaidat

Raportit 2013-2014

13.10.2014 Ruutupaidat voitti avausottelun

Ruutupaidat nappasi kotivoiton kauden avauksesta Zenithiä vastaan. Ottelu oli tasainen vääntö, jonka RP onnistui lopulta kääntämään edukseen toisen puoliajan maaleilla. Loppunumerot kirjattiin lukemin 3-1(1-1).

Ruutupaidat aloitti ottelun erittäin hyvin ja kokonaisuutena voidaan sanoa, että kotijoukkueella oli ensimmäisellä jaksolla vieraita paremmat maalipaikat. Silti maalit menivät tasan. Ruutupaidoista onnistui Ludwig Siegfrids, jonka maali on luultavasti TOP3-tasoa kauden päätyttyäkin. Hieman puolen kentän jälkeen lähtenyt kanuuna sujahti vastustamattomasti vasempaan yläkulmaan ohi hyvin pelanneen Zenith-maalivahdin. Vieraat saivat ottelun vielä tasoihin, kun tarkka alakulmalaukaus löysi tiensä verkkoon.

Toisella jaksolla pelitapahtumat olivat edelleen tasaisia. RP siirtyi johtoon, kun Aapo Autio taisteli tilanteen hienosti loppuun asti ja ehti palloon ennen maalivahtia. Puolittainen kääntölaukaus suuntautui maalin kattoon ja ilo oli ylimmillään. Ruutupaidat siirtyi tärkeään kahden maalin johtoon, kun viime kaudella RP:n miehistöön tullut Mika Tuuri viimeisteli hyvällä laukauksella kolmannen maalin. Zenith haki tasoitusta lentävän maalivahdin avulla, mutta kotijoukkue kesti maalivahti Ville Rintalan johdolla.

Valmentaja Tomislav Krstevski oli erittäin tyytyväinen voittoon.

- Pojilla oli hyvä asenne ja he halusivat voittaa. Tämä on joukkueen voitto. Ennen kaikkia olen tyytyväinen hyvään puolustuspeliin, sillä tässä ottelussa oli pitkiä aikoja, kun piti puolustaa tiiviisti. Sitten kun saimme omat paikat, teimme maaleja ja tämä kokonaisuus toi tällä kertaa kolme pistettä.

Ruutupaidoista maininnan ansaitsevat jo edellä mainitut Siegfrids, Autio, Tuuri ja Rintala, ja heidän lisäkseen Toni Pylkkänen pelasi myös hyvän ottelun, josta palkintona oli kaksi syöttöpistettä.

Ottelut jatkuvat lauantaina vieraspelillä LoPSia vastaan ja seuraava kotiottelu on niin ikään ensi viikonloppuna, kun joukkue kohtaa sunnuntaina mielenkiintoisen sarjanousijan, SC Riverballin Joensuusta.