Ruutupaidat

Raportit 2014-2015

20.10.2014 Mainio kauden aloitus

Ruutupaidat on aloittanut kauden Ykkösessä erinomaisesti. Joukkue pelasi viikonloppuna kaksi ottelua, joista molempien saldona oli voitto. Lisäksi kauden ensimmäinen ottelu päättyi kolmeen pisteeseen, joka tarkoittaa että RP johtaa sarjaa ainoana puhtaan pelin joukkueena.

Lauantaina joukkue matkusti Loimaalle LoPSin vieraaksi. Ottelu ei noussut kovinkaan suureksi jännitysnäytelmäksi, sillä sen verran suuri oli joukkueiden välinen tasoero. Paremmalla viimeistelyllä olisivat lukemat voineet muodostua loimaalaisten kannalta melko murheellisiksi. Maalimäärät jäivät kuitenkin tällä kertaa maltillisiksi ja Ruutupaitojen voitto kirjattiin lukemin 7-2. Maaleista vastasivat maalivahti Ville Rintala kolmesti, Nicolas Tuisku kahdesti ja Lauri Karri sekä Kujtim Shkreta kertaalleen. Rintalan kaksi maaleista syntyi 10-metrin täplältä ja yksi tyhjään maaliin LoPSin pelatessa lentävällä maalivahdilla.

Sunnuntaina RP pelasi kotona Kauppiksella sarjatulokas Riverballia vastaan. Joukkue on joensuulainen, joten vieraat olivat lähteneet matkaan jo reilusti ennen kukonlaulua. Se ei kuitenkaan pelissä näkynyt, vaan Riverball tarjosi hyvän vastuksen ja peli oli tiukka.

Ensimmäisellä jaksolla Ruutupaidat meni johtoon, kun kapteeni Pekka Liukkonen katkaisi syötön omalla alueella, eteni kohti maalia ja laukoi tarkasti pallon verkkoon. Riveri tuli tasoihin hieman myöhemmin, mutta Ruutupojat iskivät vielä kahdesti. Ensin Lauri Karri iski maalin edestä Kujtim Shkretan tolppalaukauksen maaliin, ja hieman myöhemmin Mika Tuuri vei kotijoukkueen tauolle kahden maalin johdossa.

Toisella jaksolla Riverball nosti prässiään ja Ruutupaidat pyrkivät pelaamaan tarkasti ilman takaiskuja. Suunnitelma onnistuikin hyvin, sillä montaakaan maalipaikkaa ei ensimmäisen 10 minuutin aikana vieraille siunaantunut. Sen sijaan RP sai pallon maaliin, kun Karri kaadettiin rangaistusalueella ja Liukkonen viimeisteli neljännen maalin. Ottelusta tuli kuitenkin vielä jännittävä. Riverball iski nimittäin kaksi maalia nopeaan tahtiin lentävällä maalivahdilla. Naulan arkkuun iski kuitenkin Tuuri upottamalla omalta puolelta pallon kaaressa tyhjään maaliin Joel Sunabackan katkon jälkeen.

Valmentaja Tomislav Krstevski oli tyytyväinen molempiin otteluihin.

- Sunnuntain peli oli selvästi kovempi ottelu, mutta saimme siitäkin kolme pistettä. Käytännössä peli oli hallussa, mutta tietysti on pystyttävä pelaamaan myös silloin, kun vastustaja pelaa lentävällä maalivahdilla. Riverball liikkui aika hyvin ja heillä oli hyvä energia. Kaiken kaikkiaan täytyy olla tyytyväinen, sillä viikonloppu ei ollut helppo haastavan pelaajatilanteen vuoksi. Tästä on hyvä jatkaa kautta.

Ruutupaidat huilaa ensi viikonloppuna ja matkustaa sitä seuraavana Tampereelle vierasotteluun VehUn vieraaksi. Jälleen saadaan pelata uutta tuttavuutta vastaan, sillä VehU on myöskin sarjanousija.