Ruutupaidat

Raportit 2014-2015

18.1.2015 Täydet pisteet Joensuusta

Ruutupaidat matkasi vaikeista lähtökohdista pitkän matkan päähän Joensuuhun sunnuntaipäivän kamppailuun. Ottelu alkoi jostain syystä jo klo 13, joka tarkoitti 500 kilometrin päästä matkaan lähteneille vaasalaisnuorukaisille aikaista herätystä. Jos hyviä puolia hakee alkamisajasta, niin joukkue pääsee takaisin kotiin ihmisten aikoihin. Itse peli oli tasainen, jonka Ruutupojat onnistuivat voittamaan lukemin 1-2(0-0).

Ensimmäinen jakso oli Ruutupaitojen lievää hallintaa, jossa joukkue piti palloa enemmän kuin kotijoukkue. Muutama vaarallinen paikka nähtiin molemmissa päissä, mutta kumpikaan ei onnistunut viimeistelemään.

Toisella puoliajalla Ruutupaidat pääsi nopeasti kahden maalin johtoon. Ensimmäisen maalin teki tyhjiin Ludwig Siegfrids, kun Aapo Aution nappisyöttö löysi hänet takatolpalta. Toisessa maalissa RP:n Darjan Krstevski iski pallon häkkiin, kun Toni Pylkkäsen syöttö sivurajapotkun jälkeen vapautti Krstevskin. Riveri kavensi vielä lopuksi, mutta tasoitus jäi uupumaan ja Joensuu Areena täyttyi 40-minuuttisen jälkeen Ruutupaitojen riemusta.

Ensimmäisen maalin iskenyt Siegfrids oli erittäin tyytyväinen voittoon ja totesi viikon olleen raskas, mutta onnistunut.

- Tämä reissu oli kyllä hermoja raastava huonon pelaajatilanteen ja ajankohdan vuoksi. Onneksi onnistuimme nappaamaan kolme pistettä ja siitä täytyy olla todella tyytyväinen. Matkaan saimme ainoastaan kuusi kenttäpelaajaa, mutta onneksi se tällä kertaa riitti. Keskiviikon Riemu-peli oli niin ikään vaikea useamman loukkaantumisen ja poisjäännin vuoksi, mutta sekin sujui tappiosta huolimatta ihan hyvin ja oli mukava kokemus Monnarilla olleen hyvän tunnelman vuoksi.

Siegfridsin mukaan joukkue pyrki päivän ottelussa säästelemään energiaa mahdollisuuksien mukaan.

- Ekalla jaksolla tarkoituksena oli hieman tunnustella ja paikan tullen pitää rauhassa palloa, jolloin ei tarvi juosta perässä. Ihan hyvin siinä onnistuimmekin ja sitten toisella jaksolla saimme pari maalia aikaiseksi, jotka riittivät voittoon. Simppeli resepti, ja tänään käsikirjoitus oli selvästi onnistuneempi kuin esimerkiksi Mixun joulukuusi futiksen puolella tapaa olla.

Joukkue pelasi tänään hyvän ottelun ja suurella asenteella. Mukana olivat jo mainittujen lisäksi maalivahti Ville Rintala, joka pelasi vahvasti. Lisäksi loukkaantumisesta toipunut Mika Tuuri oli jälleen pelikuntoinen ja kakkosjoukkueesta mukaan saatiin yleispelaaja Jani Palomäki.

RP jatkaa otteluita tulevan viikon lauantaina kotona, kun VehU saapuu Vaasan vierailulle.