Ruutupaidat

Raportit 2015

9.10.2015 ENNAKKO: RP:n liigakausi alkaa!

Ruutupaitojen kausi Futsal-Liigassa alkaa huomenna lauantaina, kun joukkue matkustaa tuplaviikonlopun merkeissä Kemiin ja Ouluun.

Paluuta liigaan jouduttiin odottamaan Vaasassa lopulta melko pitkään, sillä viimeksi RP oli maamme korkeimmalla sarjatasolla kaudella 2009–2010. Viiden vuoden tauko on pitkä aika seuralle, joka meritoitui 2000-luvulla liigan kestomenestyjäksi. Tästä osoituksena on se, että RP oli yhdeksän liigakautensa aikana viisi kertaa neljän parhaan joukossa ottaen myös kaksi mitalia (hopea 04-05 ja pronssi 06-07).

Ruutupaidat lähtee kauteen mielenkiintoisista asetelmista. Viime kaudella Futsal Ykköstä dominoinut joukkue on pysynyt hyvin kasassa ja mukaan on saatu myös muutamia vahvistuksia. Hämärän peitossa on kuitenkin liigan nykypäivän taso, jonka on sanottu nousseen viime vuosina erittäin paljon. Viitteitä tästä tasosta antoi viime kauden Cup-taistot PP-70:tä ja Riemua vastaan, joissa Ruutupaidat pysyi ilahduttavasti niin taidollisesti kuin taktisestikin mukana. Tampereella RP vei ottelun 1-3, mutta Jyväskylässä joukkue joutui lopulta nöyrtymään 2-1. Kyseiset joukkueet olivat liigassa toisaalta vasta sijoilla 8. ja 9., joten kärkijoukkueiden taso on vielä testaamatta.

Lauantain avausottelussa on vastassa tuttu joukkue, kun vastaan asettuu toinen nousija FC Kemi. Viime kaudella voitot menivät 1-1, joten huomennakin on varmasti tiedossa äärimmäisen tiukka kamppailu. Ruutupaitojen etuna voi kenties olla vielä meneillään oleva jalkapallokausi, sillä FC Kemin pelaajia on vielä sidottuna seuroihinsa. Toimituksen tietojen mukaan ainakin FF Jaroa edustava Joona Veteli on varmasti poissa kokoonpanossa. Ruutupaidoilla tätä ongelmaa ei ole, sillä FC Kiiston kausi on jo ohi ja Vasa IFK päästää luottopelaaja Matias Träskbäckin RP:n matkaan. Kiitos VIFKille yhteistyöstä!

Sunnuntaina vastassa on yksi liigan legendaarisimmista joukkueista, maratontaulukon 3. sijalla (RP sijalla 10.) majaileva Oulun Tervarit. Joukkue on Ruutupaidoille jo ennestään tuttu, sillä edellisellä liigataipaleella joukkueet kohtasivat kausittain. Kirkkaimmat hetkensä Tervarit koki kaudella 2013–2014, kun joukkue taisteli tiensä aina finaaleihin asti. Tuloksena oli lopulta hopeiset mitalit, kun Ilves vei sarjan selvin lukemin. Tervareiden riveissä pelaa edelleen myös useita tuttuja pelaajia, kuten Adrian Rizvani, Dritan Stafsula ja Juho Keskinen. Kaksi viimeksi mainittua palaa Tervareihin vuoden tauon jälkeen, sillä kaksikko kävi viime kaudella voittamassa Suomen mestaruuden paikalliskilpailija Sievi Futsalin riveissä.

Ruutupaidat saa Pohjoiseen erittäin hyvän joukkueen, sillä matkaan lähtee myös joukkueen isähahmo JC Westermark. Westis ei ole vielä kirjoittanut nimeänsä sopimuspaperiin, joten hän on mukana tällä hetkellä ottelukohtaisella sopimuksella. Westis on todellinen RP-legenda, sillä mies oli mukana jo Ruutupaitojen ensimmäisellä liigakaudella 2001–2002. Sen jälkeen mies on ollut käytännössä mukana joka kausi, joten miehellä alkaa jo kunnioitettava 15. kausi Ruutupaidoissa!

Mukaan Pohjoiseen lähtee myös RP:n viime kauden toiseksi paras pistemies Toni Pylkkänen, joka kommentoi kauden alkua näin: ”Treeneissä on ollut loistava meininki, sillä treenimääriä on viime kaudesta kasvatettu ja myös harjoitusten taso on noussut sekvästi. Pitkä Pohjoisen reissu on kova haaste heti alkuun. Kemiä vastaan väännettiin viime kaudella kaksi erittäin kovaa kamppailua, mutta usko omaan tekemiseen on vahva. Tervareilta sen sijaan löytyy paljon kokemusta joukkueesta, mikä varmasti näkyy rutiinina kentällä. Lähdetään siis hyvillä mielin aloittamaan kausi ja voittamaan molempia otteluita!”

Lauantain ottelu pelataan Kemin Tervahallissa ja sunnuntain matsi Oulun urheilutalolla. Molemmat alkavat klo 15.00. C´mon RP!