Ruutupaidat

Raportit 2015

ENNAKKO: Futsal-Liiga palaa Kauppikselle!

Yli viisi vuotta on kulunut aikaa edellisestä Futsal-Liiga ottelusta Kauppiksella. Pitkän Kakkosdivisioonaankin vieneen korpivaelluksen jälkeen RP on tehnyt paluun kirkkaimmille kentille ja vaasalaisyleisön riemuksi Kauppiksella nähdään taas huippufutsalia. Viime Liigavisiitin jälkeen on futsal mennyt lajina isoin harppauksin eteenpäin Suomessa, sillä sekä lajin taso että näkyvyys ovat parantuneet roimasti. Tästä esimerkkeinä ovat maajoukkueen menestys sekä futsalin liveottelut YLEllä.

Paluuotteluun Ruutupaidat saa käytännössä kovimman mahdollisen vastustajan, kun liigan kestomenestyjä Ilves FS Tampereelta saapuu Vaasaan. Ilves johtaa Futsal-Liigaa kahdella voitolla ja yhdellä jatkoaikavoitolla maalierolla 15-3, joten joukkue on kovassa vireessä. Ilves dominoi myös Liigan maraton- ja mitalitaulukkoja, sillä se on 17 liigakaudellaan voittanut uskomattomat 8 kultaa, 3 hopeaa ja 2 pronssia. Tällä kaudella joukkueen vaarallisimmat pelaajat ovat olleet pistepörssiä johtava Juhana Jyrkiäinen (5+1) sekä Timor Inapsha (3+3). Yleisölle muita mielenkiintoisia pelaajia ovat maajoukkuejyrät Tuomas Kallioinen, Juha-Pekka Torvinen sekä Antti Teittinen, jotka olivat liigan kiintotähtiä jo Ruutupaitojen edellisellä Liigataipaleella.

Ruutupaidat saa Kauppiksella vastaansa siis erittäin rutinoituneen joukkueen. RP:lle tilanne on kuitenkin mehevä, sillä altavastaajana moni joukkue venyy parhaimpaansa. RP:llä on myös takanaan kovaääninen yleisö ja hyvä kotikenttäetu, sillä Kauppis on pieni kenttä verrattuna Ilveksen täysimittaiseen kotihalliin. Joukkue on myös päässyt harjoittelemaan viime viikkoina erittäin hyvin, kun otteluista on ollut taukoa ja harjoituksissa on ollut hyvin porukkaa. Ainoat huolenaiheet ovat JC Westermarkin ja Toni Pylkkäsen pelikunnot, sillä molemmat ovat kärsineet pienistä jalkavammoista. Molempien pelikuntoa arvioidaan vielä ottelun alla. Positiivista pelaajarintamalla on sen sijaan maalivahtitilanne, sillä Ville Rintala ja Iiro Auvinen ovat molemmat esittäneet loistavia otteita harjoituksissa. Valmentaja Krstevski joutuu siis ensimmäisen kerran pitkiin aikoihin pohtimaan myös maalivahtien peluutusta. Muutenkin Krstevski joutuu miettimään kovasti kokoonpanoa, sillä Ruutupaitojen leveä rinki pakottaa jättämään useamman pelaajan pöytäkirjan ulkopuolelle.

Edessä on siis mehevä lauantai-iltapäivä, josta ei varmasti puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tervetuloa Kauppikselle nauttimaan jännittävästä huippufutsalista! Huutakaamme yhdessä Ilves nurin!