Ruutupaidat

Raportit 2015

RAPORTTI: Ilves vei tiukan taiston Kauppiksella

 

Ruutupaidat koki lauantaina erittäin niukan tappion Ilves Futsalille, kun vieraat veivät vauhdikkaan ottelun Kauppiksella lukemin 1-2. Ottelun alku oli hermostunutta peliä kotijoukkueelta, kun pallo poltti joukkueen jalassa ja Ilveksen prässi vyöryi kovaa vauhtia päälle. Vierasjoukkue pääsi nopeasti johtoon, kun RP menetti pallon pahassa paikassa ja pallo ajautui Ilveksen Tomi Lahtiselle. Lahtinen ei erehtynyt ja taululla oli 0-1 lukemat.

Maalin jälkeen RP ryhdistäytyi ja pääsi peliin hyvin mukaan. Puolustus saatiin tiivistettyä ja vastahyökkäyksistä ja erikoistilanteista päästiin hyville vetopaikoille. Palkinto tuli lopulta 17’ minuutilla, kun Conny Nyman riisti erinomaisesti pallon Ilveksen alimmalta pelaajalta ja pääsi vastakkain Ilveksen maalivahdin Tuomas Kallioisen kanssa. Conny yritti kiertää maalivahdin, mutta Kallioinen pääsi palloon hieman käsiksi. Se kuitenkin putosi kuin tarjottimelle Aapo Autiolle, joka ei avopaikasta erehtynyt. Tauolle siirryttiin näin ollen 1-1 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi Ruutupaidoilta murheellisesti, kun Ilves rokotti heti toisella minuutilla. Jälleen asialla oli Lahtisen todella terävä vasuri. Maali syntyi Ilveksen sivurajasta, kun yksinkertaisen kuvion päätteeksi Lahtiselle pelattiin vetopaikka. Ruutupaidoilla oli koko ottelun vaikeuksia Ilveksen erinomaisten erikoistilanteiden kanssa. Se ei ole toisaalta ihme, sillä vierasjoukkue harjoittelee erikoistilanteita useita tunteja joka viikko.

Maalin jälkeen Ruutupaidat pääsi useille hyville vetopaikoille, mutta pallot paukkuivat useimmiten Kauppiksen takaseinään. RP:ltä vaarallisin pelaaja oli Matias Träskbäck, joka aiheutti 1vs1 tilanteissa jatkuvasti harmia Ilveksen puolustajille. Minuutit valuivat nopeasti kellosta, kun Ilves piti hyvin palloa ja pallo pysyi pitkiä aikoja pelissä. Lopulta noin kaksi minuuttia ennen ottelun loppua Ruutupaidat turvautui reikäpaitaan, kun Autio vaihdettiin Ville Rintalan tilalle. Ilveksen prässi toimi kuitenkin tehokkaasti, eikä RP saanut ylivoimapeliään kunnolla pyörimään. Näin ollen ottelu päättyi harmillisesti Ilveksen 1-2 voittoon.

Ottelu oli Ruutupaidoilta kokonaisuudessaan erinomainen esitys, vaikka pisteitä ei tällä kertaa saatukaan. Maalipaikkoja luotiin tarpeeksi ja omassa päässä puolustus oli koko ottelun tiiviinä. Toisaalta kehut on annettava myös kotijoukkueen maalivahti Rintalalle, joka palkittiin hienoista torjunnoistaan RP:n parhaana.

Tänään sunnuntaina Ruutupaidat matkaa Somerolle, jossa vastaan asettuu paikallinen Voima. SoVo on aloittanut hyvin kautensa, sillä se on kerännyt neljästä ottelusta 9 pistettä ja on taulukossa Ilveksen jälkeen toisella sijalla. Joukkueen mielenkiintoisimpia nimiä on futiksessa FC Lahtea edustavat Drilon Shala ja Xhevdet Gela. Myös Arber Istrefiä kannattaa pitää silmällä, sillä mies paukutti viime kaudella hurjat tehot ja on tälläkin kaudella tehnyt jo tehot 4+3. Ruutupaidat lähtee haastamaan joukkuetta eilisillä aseilla, sillä tiiviin puolustuksen ja hyvien vastahyökkäysten kautta voitto on Somerolta haettavissa. Ottelu alkaa Somerolla klo 16.00. C'mon RP!