Ruutupaidat

Raportit 2015

ENNAKKO: Nyt aukeaa voittotili!

Ruutupaitojen marraskuun härkäviikot saavat jatkoa, kun tulevana viikonloppuna pelataan jälleen kahdesti. Lauantaina matkataan Valkeakoskelle MadMaxin vieraaksi, kun taas sunnuntaina Kauppikselle saapuu tamperelainen PP-70.

Lauantain vastus MadMax on Ruutupaidoille tuttu, sillä joukkue pelaa jo 12. kauttaan Futsal-Liigassa. Näiltä vuosilta on kertynyt kaappiin yksi kultainen mitali. Joukkue on viime kausina paininut sarjan hännillä, mutta täksi kaudeksi joukkue on satsannut toimintaansa enemmän, mikä näkyy myös sarjataulukossa. Viiden ottelun jälkeen Mäxit on nimittäin komeasti sarjataulukon neljännellä sijalla. Joukkueen kirkkaimpia tähtiä ovat täksi kaudeksi Valkeakoskelle siirtyneet Riku Säärelä ja Petri Grönholm, jotka ovat esiintyneet myös maajoukkueessa. Tarkkana kannattaa olla myös Mikko Herityn kanssa, joka on tehnyt viidessä ottelussa tehot 4+3. Tutuin nimi RP:lle on kuitenkin vanha kettu Jarno Mattila, jonka tulinen vasuri on viuhunut Futsal-Liigassa jo pitkään. Mies on Ruutupaitojen onneksi kuitenkin sivussa ottelusta työkiireiden vuoksi.

Sunnuntaina Kauppikselle saapuva PP-70 pelaa liigassa toista vuottaan. Ensimmäisellä kaudellaan nuori tamperelaisryhmä ylsi 9. sijalle jääden nipin napin pudotuspelien ulkopuolelle. Joukkue oli vireessä etenkin keväällä, jolloin se voitti esimerkiksi GFT:n. Tällä kaudella PP on kerännyt 4 ottelusta 6 pistettä, joka oikeuttaa 8. sijalle. Ruutupaidat ja PP ovat kohdanneet aikaisemminkin, sillä joukkueet pelasivat kaudella 2013-2014 molemmat Futsal Ykkösessä. Silloin molemmat ottelut päättyivät isonumeroisesti kotijoukkueiden voittoihin. Myös viime kaudella kohdattiin Cupin merkeissä, kun Ruutupaidat haki komean 1-3 vierasvoiton Tampereelta. PP:n tärkeimmät pelaajat ovat maajoukkuevasuri Sergei Korsunov sekä Jere Intala, jotka ovat jo pitkään kantaneet suurta vastuuta tamperelaisten maalinteosta. Intala oli viime viikonloppuna sivussa ottelusta Riemua vastaan, joten on mielenkiintoista nähdä onko mies sunnuntaina PP:n kokoonpanossa.

Ruutupaidat pääsee tärkeään viikonloppuun hyvistä asetelmista. Joukkueen kapteeni Pekka Liukkonen on valmennusjohdon iloksi mukana molemmissa otteluissa ja myös Matias Träskbäck on palannut kokoonpanoon ulkomaanmatkaltaan. Poissa ovat loukkaantuneet Nicolas Tuisku (nilkkavamma, 6 viikkoa sivussa) sekä Toni Pylkkänen (jalkavaiva, poissaolon pituus epäselvä). Myös maalivahti Ville Rintala on muutaman viikon poissa, sillä mies lähti rapakon taakse sanomaan hei tyttöystävälleen. Lauantaina poissa on myös pelikieltoa kärsivä Ludwig Siegfrids.

Joukkue lähtee tavoittelemaan viikonlopun otteluista kahta voittoa ja kuutta pistettä. Viime otteluissa RP on pelannut hyvin sarjan kärkijoukkueita vastaan, mutta maalinteon tökkimisen vuoksi pistesaaliit ovat jääneet saamatta. Nyt mukana on maalintekovoimaa ja kokemusta, joten voittotilin avaamiselle on hyvät puitteet.

MadMax lähettää lauantain ottelusta hyvälaatuisen nettilähetyksen selostuksen kera. Linkkiä striimiin tulee huomenna Facebookkiin ja Twitteriin. Ottelu alkaa klo 15.00

Sunnuntaina kaikki RP-mieliset saapuvat Kauppikselle viimeistään klo 15.00. C’mon RP!